fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Un dret del poble valenci脿” – L’opini贸 d’Isabel Bonig

“Un dret del poble valenci脿” – L’opini贸 d’Isabel Bonig

El Congr茅s dels Diputats va donar llum verda, la setmana passada, a la tramitaci贸 de la Proposici贸 de Llei de Reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Un xicotet pas, s铆, per貌 un pas important que representa avan莽ar en una aspiraci贸 leg铆tima dels cinc milions de valencians, alacantins i castellonencs. Perqu猫 estem parlant d’una reforma, aprovada pel consens de les Corts Valencianes, que suposa plasmar per escrit el que no 茅s sin贸 un dret del poble valenci脿. No es tracta d’una q眉esti贸 de voluntat pol铆tica. Ni tan sols de reivindicaci贸 hist貌rica. Es tracta d’una q眉esti贸 de just铆cia: demanem que l’element poblacional siga el determinant a l’hora d’assignar les inversions de l’Estat a la Comunitat Valenciana.

No reclamem m茅s recursos que la resta dels espanyols. S贸n uns altres els que fan de la confrontaci贸 constant i del victimisme el seu senyal d’identitat. El que els valencians reclamem 茅s igualtat entre tots els espanyols. Igualtat d’oportunitats per a totes les Comunitats.

Tenim tota la legitimaci贸 necess脿ria per a posar un punt final a la discriminaci贸 sistem脿tica que hem viscut. Una discriminaci贸 que est脿 clarament definida per dues variables. Una data: el 15 de juliol de 2009. Un responsable: el Partit Socialista Obrer Espanyol, que va ser qui va aprovar un sistema de finan莽ament pervers i nefast per a la Comunitat Valenciana.

Un sistema aprovat, votat i aplaudit pels qui avui s’esquincen les vestidures per la infrafinanciaci贸聽que pateix la nostra terra.

isabel-bonig

Leave a Reply

Your email address will not be published.