fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Un extraordinari mantenidor de festes” – L’opini贸 de Jos茅 Manuel Puchol

“Un extraordinari mantenidor de festes” – L’opini贸 de Jos茅 Manuel Puchol

El Programa d’Actes de l’any 1.989, amb refer猫ncia a la proclamaci贸 de la reina M陋 Jes煤s Ten Seguer, deia que el mantenidor, aquell que anava a ocupar l’estrada seria D. Lu铆s Alcal谩 G贸mez, senador per la prov铆ncia de Castell贸.

Les circumst脿ncies, m茅s aviat revessos de la vida, van fer que dies previs a l’elegant proclamaci贸 alcorina, D. Lu铆s Alcal谩 G贸mez patira un infart causant-li la mort.

El comprom铆s que se’ls va presentar als nostres governants va ser maj煤scul. No obstant a莽貌 prompte van trobar la soluci贸. Vicente Sanz Juan i Manuel Prades聽(alcalde i 1潞 Tinent聽d’alcalde), tots dos ja en una altra vida, es van personar a casa de Vicente 脕lbaro (Xiquet d’Alcalat茅n). Feta l’explicaci贸 de l’ocorregut, immediatament preguen la seua col路laboraci贸, i apareix聽ac铆 al nostre escriptor i poeta, nomenat orador d’aquest acte. L’esglai o fogot havia passat i el Xiquet d’Alcalat茅n va ser el mantenidor.

Aquesta data, al costat d’uns altres que han anat apareguent en revisar un a un els llibres de festes des de聽1.948, ha sigut actualitzada cadascuna en el seu any i llibre corresponent, mitjan莽ant certificaci贸 del Cronista Oficial remesa a l’Arxiu Municipal.

NOTA.- 1) En el present any 2.016, CMYKPRINT compleix el seu 20陋 edici贸 confeccionant el nostre llibre de festes. 1.997 鈥 2.016 tots dos inclusivament.

2) En aquells anys, la data l铆mit de lliurament d’escrits dels col路laboradors finalitzava el 30 de Mar莽. Ara 茅s 30 per貌 Juny.

Jose Manuel Puchol Ten

.

Jos茅 Manuel Puchol Ten 茅s el cronista oficial de L’Alcora

Leave a Reply

Your email address will not be published.