fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Una de les mesures primeres que voldríem prendre és crear un centre de dia” – Elia Garcia, candidata del PSPV-PSOE a l’alcaldia de Benassal

“Una de les mesures primeres que voldríem prendre és crear un centre de dia” – Elia Garcia, candidata del PSPV-PSOE a l’alcaldia de Benassal

Elia Garcia ha sigut regidora pel PSPV-PSOE a Benassal durant la passada legislatura i encapçala la llista d’este partit a l’alcaldia del poble.

Diari Millars: Quin és el principal problema dels veïns de Benassal?
Elia Garcia: El principal problema dels veïns de Benassal és, per una banda, la falta de gent. La falta de gent comporta una falta de serveis, d’oportunitats, i de futur en definitiva.

Diari Millars: Com es pot combatre la despoblació?

Elia Garcia: La despoblació es combatria, evidentment, amb polítiques d’ocupació. Jo pense que principalment amb polítiques d’ocupació, facilitats per accedir tant a l’habitatge com a muntar negocis..

Diari Millars: Quines propostes té el partit socialista de Benassal per a fomentar crear treball en el poble?
Elia Garcia: Un dels principals objectius és que puguem treballar en matèria turística. Crec que el turisme està sent més un record del passat que una oportunitat de futur. Tenim un problema que és conegut, que és que falta una dinàmica de treball conjunt entre l’empresa, les institucions que van construir el balneari i les persones de Benassal. Bàsicament, el gremi d’hostalers, però, a més, tampochi ha una relació fluida pel que fa a les persones. Les persones que vivim ací, no tenim massa clar que estiguem tenint una oportunitat de futur en el turisme.

Diari Millars: I què es podria fer per a fomentar el turisme? En este cas, parles del balneari, de la font d’En Segures.
Elia Garcia: Creiem que és una font d’ingressos important i que dinamitzant i donant-li promoció podríem augmentar la temporada d’estiu. No és el mateix per una persona que puga treballar al balneari o als hotels o muntar una tenda, tindre-la tres o quatre mesos oberta, que poder allargar la temporada a set, vuit, nou mesos, ja que aleshores ja seria una promoció de futur important.

Diari Millars: Llavors es busca atraure empreses de fora que munten ací negocis, fomentar que els benassalencs i les benassalenques facen les seues pròpies empreses? Què s’està buscant?
Elia Garcia: Jo crec que el millor seria fomentar el tema dels emprenedors. Que els propis benassalencs i benassalenques, o qualsevol emprenedor de fora, que vulga vindre a apostar pel futur a Benassal tinga facilitats, tant en eines d’ajuda, com en formació, com en tallers d’ocupació, per tal de professionalitzar el sector.

Diari Millars: A més, un altre punt de la despoblació és la migració dels joves cap a les capitals. Com es pot retindré als joves en Benassal?
Elia Garcia: Jo pense que una bona oportunitat és ara, si tenim el batxillerat, que podem fixar població dos anys més. Hem d’intentar aconseguir la formació professional perquè la gent es professionalitze i es quede a treballar ací. Que vegen una oportunitat de futur. Jo crec que tenim també uns serveis informàtics importants o una cobertura en tema d’internet. El treball telemàtic també podria ser un futur perquè la gent es professionalitze i es quede a treballar des de Benassal.

Diari Millars: Llavors actualment Benassal compta amb bones connexions digitals?
Elia Garcia: La veritat és que no estem malament, tenim bona connexió digital però jo crec que no estem a un nivell com perquè les persones puguen tindre en compte formar el seu negoci telemàticament des d’ací.

Diari Millars: I quina seria la proposta estrella que implantaria vosté si arriba a l’alcaldia de Benassal?
Elia Garcia: El primer que hem de treballar és el tema de la qualitat de vida, dels serveis socials. Una de les mesures primeres que voldríem prendre és crear un centre de dia perquè moltes vegades s’ha parlat de conciliar la vida laboral i familiar en el tema dels xiquets, però per sort, o per desgràcia, cada volta hem de treballar més anys i els nostres majors tampoc els poden cuidar. Si poguérem tindre un centre de dia, podríem compaginar el que ells pogueren passar les seues hores allí acompanyats, de la mateixa manera que crear el servei, tant de menjar a casa com d’atenció a domicili per aquelles persones que estan més a soles.

Diari Millars: Finalment, en Benassal a les eleccions es presenten tres partits: el Partit Popular, el Partit Socialista i Compromís. En cas de no traure majoria absoluta pactaria amb Compromís per a l’alcaldia?
Elia Garcia: Sí. Jo crec que estem en la línia d’avenir-nos, d’entendre’ns. Després de tants anys del govern del Partit Popular no tindria sentit portar unes propostes, i demanar un canvi, i que es pogués realitzar este canvi i no fer-lo. Cal ficar-se d’acord, en tema de programàtic i de futur a Benassal; tampoc qualsevol pacte és bo, però sí que va en la línia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.