fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Una mirada protectora per al camp de Castell贸” – L’opini贸 de Domingo Lorenzo

“Una mirada protectora per al camp de Castell贸” – L’opini贸 de Domingo Lorenzo

En poc menys d’un mes donar脿 comen莽ament la campanya de recol路lecci贸 de fruita als camps de Castell贸 i, un altre any m茅s, sobrevolen els dubtes sobre si en aquesta campanya tant agricultors com a ramaders no patiran robatoris en les seues instal路lacions.

I 茅s que aquest col路lectiu porta arrossegant des de fa anys assalts en les seues collites i granges de bestiar. Aquesta circumst脿ncia s’est茅n tamb茅 a les seues instal路lacions que pateixen els efectes d’aquests assalts. Els lladres no solament s’apropien d’animals o productes agr铆coles com a collites i altres, sin贸 tamb茅 sostraient objectes valuosos tals com els motors dels pous d’aigua, sistemes de regadiu, o maquin脿ria agr铆cola, en general.

Aquesta situaci贸 perjudica considerablement als seus ingressos i per tant als seus beneficis. 脡s m茅s, els agricultors castellonencs es veuen perjudicats en un doble sentit. D’una banda, els sostrauen els seus productes, maquin脿ria, etc猫tera, i per l’altra, els autors dels robatoris venen aquesta mercaderia a terceres persones per a la seua posterior comercialitzaci贸 en mercats ambulants o en vendes en carreteres.

Per descomptat tot a莽貌 a un preu m茅s econ貌mic, la qual cosa obliga als productors a reduir al m脿xim els seus preus. Malgrat la bona labor de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, que realitzen controls i vigil脿ncies, sembla que a莽貌 no 茅s suficient. Arriba el moment de plantejar-se com poder donar soluci贸 a aquest problema. Ciutadans ha presentat una proposta al Congr茅s dels Diputats perqu猫 els agents de l’ordre disposen de m茅s efectius dedicats expressament a la vigil脿ncia en els camps. Ara 茅s el Govern en funcions qui ha de fer el possible perqu猫 a莽貌 es complisca i abandonar la seua situaci贸 de 鈥渙茂des sordes鈥 davant la resta de grups de la c脿mera.

Aix铆 mateix, no cal oblidar la problem脿tica que s鈥檋a est猫s amb l鈥檈ntrada massiva i descontrolada de taronges de 聽 聽 聽 Sud-脿frica que pot pressionar a la baixa els preus, alhora que provocar la proliferaci贸 de la taca negra en els nostres c铆trics.

En definitiva, tot i que no hi haur脿 un Govern segur, el que 茅s segur 茅s que la campanya frut铆cola que ve no es va a detenir per a莽貌. L’activitat continua i els pol铆tics no hem de parar, sin贸 els fruits maduraran en la branca i ser脿 tard quan ens adonem.

domingo-lorenzo

Leave a Reply

Your email address will not be published.