fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Vedat al parany” – L’opini贸 de Merche Mallol

“Vedat al parany” – L’opini贸 de Merche Mallol

El doble llenguatge al que la ‘nova pol铆tica’ ens t茅 acostumats ha tingut, aquest mes de setembre, una mostra m茅s a prop貌sit del parany.

El m猫tode de ca莽a tradicional que l’esquerra, PSOE i Comprom铆s, defensa amb l’煤nic criteri d’obtenir el m脿xim r猫dit pol铆tic que li puga garantir una major collita de vots.

Els paranyers presentaven aquest setembre passat a les institucions un nou sistema per a realitzar una ca莽a 100% selectiva. Una soluci贸 que els professionals del sector van poder mostrar al president del Partit Popular a Castell贸, Javier Moliner, perqu猫 la resta de forces pol铆tiques els donen l’esquena.

Est 茅s el comprom铆s de l’esquerra amb aquesta modalitat de ca莽a. El que representa de forma magistral l’alcalde de l’Alcora, V铆ctor Garc铆a, que defensa com a president de l’Ajuntament de l’Alcora la pr脿ctica de ca莽a i tomba en Els Corts, com a diputat auton貌mic, qualsevol proposta arribada del sector per a cercar una soluci贸 que permeta la perviv猫ncia d’aquesta modalitat selectiva.

A l’Alcora, l’any passat el Partit Popular va presentar una moci贸 institucional perqu猫 el municipi recolzara el parany. Garc铆a no va tenir cap complex a recolzar la iniciativa. I ho va fer malgrat la negativa de la seua consellera, Elena Cebri谩n, que ja havia deixat clar als professionals d’aquesta modalitat de ca莽a que la seua postura anava a ser 100% legalista.

Ja llavors el sector va intentar reunir-se amb la mandat脿ria. Per貌 les formes de la ‘nova pol铆tica’, ja sap, aqueixes que malbaraten participaci贸, transpar猫ncia, implicaci贸, di脿leg, consens… no es van obrir per als paranyers. Els mateixos que avui segueixen esperant que la consellera del ram els atenga para, en aquesta ocasi贸, presentar-li un nou sistema que despr茅s d’anys de recerca i estudis garantiria la selecci贸 de la ca莽a que tant arrelament t茅 en la nostra prov铆ncia.

El doble llenguatge de la ‘nova pol铆tica’ ve a demostrar, una vegada m茅s, que dels gestos, de les paraules, dels anuncis i compromisos solament queden cants de sirena. Els fets, els que demostren el vertader suport i respatler a una organitzaci贸 que mobilitza a milers d’afeccionats a aquesta modalitat de ca莽a, s’han tradu茂t en sectarisme i la ignor脿ncia quan ni tan sols s’han dignat a reunir-se amb Apaval.

Des del Partit Popular seguirem treballant amb el comprom铆s de defensar aquesta disciplina. Fer-ho perqu猫 considerem que si en la nostra m脿 est脿 ajudar als qui ens reclamen suports per a no acabar amb una tradici贸 ancestral, hem d’habilitar els mecanismes i cercar les alternatives viables que permeten que, d’acord al marc legal, el parany subsistisca.

Ho fa莽a front al rebuig d’altres forces que, com demostren dia a dia Comprom铆s i PSPV, viuen despr茅s d’una operaci贸 de m脿rqueting, de maquillatge, que t茅 data de caducitat. La que els propis ciutadans experimenten en primera persona quan esperen que el prom猫s es complisca. Pura fantasia.

merche-mallol

Leave a Reply

Your email address will not be published.