fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Vivim en la diversitat” l’opini贸 d’Emi Tirado

“Vivim en la diversitat” l’opini贸 d’Emi Tirado

Quan ocorri una matan莽a com aquesta darrera als EUA, en Orlando, tot聽el m贸n entristeix, com es l貌gic, i comenta la seua pena. Per貌 es聽desgr脿cia que a莽貌 tinga que oc贸rrer, per a que dos o tres persones聽m茅s, comencen a donar-se compte del m贸n en que vivim.

Encara hi ha聽gent que a莽貌 li sorpr猫n i potser no s贸n molt conscients de la聽realitat, perqu猫 anant m茅s enll脿 podem afirmar que les massacres s贸n聽el final tr脿gic de la vida quotidiana de molta gent. Vivim en la聽diversitat, per貌 no sabem respectar-la.

Consignes tant dites i tant assumides per la ciutadania (sempre parlant聽en termes generals), es converteixen en paraules buides, sense cap聽sentit, perqu猫 es molt senzill ser tolerant i respectu贸s de paraula,聽per貌 ja no tant, actuar en conseq眉猫ncia en la nostra vida quotidiana.

-Jo no s贸c racista, -El meu xiquet/a comen莽a l’escola, hem agafat聽aquesta perqu猫 no t茅 tanta immigraci贸, tot el que siga per la seua聽educaci贸. -No es pot tolerar, condemne la homof貌bia, -Mam脿 em diuen a聽l’escola que no puc tindre novia perqu猫 s贸c una xica.

I tantes altres, que hem assumit com a pr貌pies; perqu猫 som聽d鈥檈squerres, perqu猫 som progressistes, perqu猫 no tolerem les聽retallades _mentre m鈥檃fecten_ i perqu猫 ara pujar-se al carro del聽canvi potser la meua eixida particular. S贸c tolerant, respectu贸s,聽accepte la llibertat d鈥檈xpressi贸, la diversitat cultural, 猫tnica…聽Per貌 sempre i quan, siga al ve铆 a qui l鈥檃fecte; i no ens adonem, que聽qualsevol massacre d鈥檃quest tipus, racista, hom貌foba, masclista, etc,聽es la batalla personal que moltes persones estant patint dia a dia. Es聽molt f脿cil condemnar els assassinats i demanar un m贸n millor a trav茅s聽de les xarxes, com de qualsevol altre mitj脿 de comunicaci贸, incl貌s la聽nostra pr貌pia paraula. Per貌 tot canvi comen莽a per les nostres聽actuacions di脿ries i per ser conscients que els perjudicis, si no ens聽els llevem de damunt, mai ens faran lliures i mai ens deixaran lluitar聽per el que molta gent anomena 鈥渦n m贸n millor鈥. Tenim que comen莽ar聽a valorar el di脿leg, a oblidar-nos dels personalismes, els egos i a聽donar-nos compte que tots i totes els que necessitem un canvi, que el聽sentim des de l鈥櫭爊ima, volem gaudir de les nostres vides amb聽dignitat.

El canvi institucional potser l’ajuda, pot ser l’espenta, per貌 hi ha聽que comen莽ar a treballar per un canvi social, molt arrelat per tot el聽m贸n, i m茅s encara, segons d’on eres i on vius. Per a respectar la聽nostra terra, la nostra parcel路la del m贸n i els nostres arrels, hem de聽tindre assumit que la diversitat existeix i que forma part de les聽nostres vides quotidianes.

Necessitem un canvi en les institucions, per貌 com ja he dit en varius聽articles, el canvi estructural i ideol貌gic es molt m茅s important, molt聽m茅s dur, i molt m茅s complicat i important.

12065777_10206848233777704_5279265659929412619_n

 

Emi Tirado 茅s membre d’Iniciativa PV. Coalici贸 Comprom铆s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.