fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Volem convertir Alcoi en un model d’atracció de talent empresarial” – Entrevista a Marius Ivorra, candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís

“Volem convertir Alcoi en un model d’atracció de talent empresarial” – Entrevista a Marius Ivorra, candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís

Marius Ivorra ha sigut regidor en l’Ajuntament d’Alcoi durant la passada legislatura. Ara es presenta com a candidat a l’alcaldia de la ciutat.

Diari Millars: Com valora la seua gestió durant la passada legislatura?
Marius Ivorra: Vaig entrar com a regidor a l’equador de la legislatura assumint el càrrec de portaveu. Des del moment Compromís ha exercit una oposició responsable, constructiva i marcadament orientada a millorar la ciutat, aconseguint incloure els nostres punts programàtics als pressupostos municipals.

La valoració ha estat molt positiva, donades les circumstàncies.

Hem aconseguit a la fi, l’inici del Parc Tecnològic de Rodes, punt d’inflexió del canvi socioeconòmic d’Alcoi de la forma que Compromís ho plantejà ara fa més d’una dècada.

DM: Quin és el principal problema de la ciutat? Com es pot solucionar?
MI: Per a Compromís hi ha dos problemes fonamentals, cal millorar el creixement econòmic industrial d’Alcoi i també de la comarca. Alcoi com a ciutat més gran ha de liderar el pas a la nova economia, la Indústria 4.0, però d’una forma generosa amb els pobles del voltant. I l’altre problema és la baixada de població. Sabem que és una problemàtica generalitzada a les comarques d’interior i també per la baixada de la natalitat que ve ocorrent a tota Europa.

Per a una ciutat com Alcoi, eminentment industrial, la baixada de població evidència una falta d’atracció econòmica, falta de treball o pot ser falta d’expectatives de les persones més preparades. Pot ser per açò, els nostres plantejaments estan enfocats a millorar la qualitat de vida i aconseguir que els nostres fills no hagen de marxar fora, volem convertir Alcoi en un model d’atracció de talent empresarial.

DM: Quina és la seua proposta per a fomentar l’ocupació?
MI: Hem encetat la col·laboració amb entitats de Malmö (Suècia) per generar noves empreses tecnològiques i treballar conjuntament tots dues ciutats. Importarem les experiències d’èxit que han portat a Malmö ser una ciutat referent en el creixement econòmic en la nova economia.

A banda, estem treballant conjuntament amb la Conselleria d’Economia en el disseny d’un Polígon Mancomunat que puga fer front a les necessitats de la comarca. Creiem totalment necessari una planificació d’infraestructures en l’àmbit comarcal per tornar a ser competitius

DM: Hi ha alguna zona que necessite una major atenció o inversió?
MI: La ciutat té unes carències importants a determinats barris. El Centre de la ciutat ha sofrit un despoblament important que ens ha perjudicat seriosament. La sensació d’inseguretat perjudica tant a veïns com a comerciants. Hem començat a treballar en la nova «Mesa del Centre» per revertir la situació, una mesa on apareixen la totalitat d’entitats socials, econòmiques i polítiques amb la voluntat, per fi, de canviar el rumb del Centre.

També plantegem la necessitat de realitzar inversions a barris molt poblats i antics com el de Santa Rosa, on la falta de serveis pot perjudicar el seu creixement i la qualitat de vida.

DM: Quina és la seua proposta principal?
MI: Portem quatre propostes principals dintre del programa electoral per a la següent legislatura. La posada en marxa del Parc Tecnològic, la creació de vivendes tutelades per a majors, la creació d’un espai esportiu amb piscina, pistes poliesportives i un pavelló per a esports minoritaris al barri de Santa Rosa i la rehabilitació de l’última fàbrica històrica «Petit» que queda al llit del riu, com una zona d’oci, cultura i associacionisme alternatiu per a joves adolescents principalment i per a tota la ciutadania.

DM: Un cop passades les eleccions, en cas de no obtindre majoria absoluta, pactarà?
MI: La nostra voluntat és la de governar. Implementar les nostres propostes com a eix fonamental de creixement socioeconòmic d’Alcoi. Ara bé, els pactes sempre seran amb forces de progrés.

Leave a Reply

Your email address will not be published.