fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Volem crear una gran àrea de desenvolupament econòmic, ocupació i oportunitats per a tots” – Entrevista a Begoña Carrasco, cadidata del PP a l’alcaldia de Castelló

“Volem crear una gran àrea de desenvolupament econòmic, ocupació i oportunitats per a tots” – Entrevista a Begoña Carrasco, cadidata del PP a l’alcaldia de Castelló

Begoña Carrasco és la líder del Partit Popular a la ciutat de Castelló i ha exercit de cap de l’oposició durant la passada legislatura. Ara es presenta com a candidata del PP a l’alcaldia de Castelló.

Diari Millars: Com valora l’evolució de la ciutat durant la passada legislatura?
Begoña Carrasco: Doncs als fets em remeto. Crec que ha estat una legislatura de grans titulars mediàtics, però de poques realitats, jo diria més aviat que de cap realitat a la ciutat de Castelló. Ha estat una legislatura de paràlisi, de letargia amb cap inversió productiva, ni un sol centre de salut, ni un sol col·legi a la nostra ciutat, projectes que van dir que anaven a posar en marxa com l’edifici de Borrull al servei de la ciutadania continua sent un edifici fantasma com fantasma ha estat esta legislatura.

DM: I quina seria, segons la seua opinió, el principal problema dels veïns de Castelló?
BG: Els veïns i les veïnes de Castelló volen un lloc de treball, és la seua principal prioritat, no volen subvencions, volen una ocupació per a poder pagar les seues factures i omplir la nevera. A més, volen una ciutat on es pague pocs impostos, hi haja més llibertat i tinguen millors serveis, com la neteja o la seguretat.

DM: I com es pot fer per millorar en este cas l’ocupació?
BG: Nosaltres volem crear una gran àrea de desenvolupament econòmic, ocupació i oportunitats per a tots, volem eliminar traves burocràtiques per a facilitar la relació amb l’administració, volem posar en marxa la finestreta única perquè a la nostra ciutat un autònom puga obrir un negoci en cinc dies com a màxim i a més volem ajudar a la contractació de castellonencs, sobretot els col·lectius que tenen més problemes o que són més vulnerables a l’hora d’accedir a un lloc de treball com per exemple són les dones després de la maternitat; els joves, per això volem posar en marxa un pla de primera oportunitat; les persones amb discapacitat o els majors de 45 anys.

DM: També ha comentat la neteja. Què es pot fer per al fer que Castelló siga una ciutat més neta?
BG: Volem retornar-li a Castelló l’escombra de platí que un dia va tenir gràcies a l’alcalde Alberto Fabra, perquè era una de les ciutats més netes d’Espanya. Nosaltres volem tornar a esta situació de partida i per a això incrementarem el contractament de neteja. A més, crearem les brigades canines que ajuden a combatre un problema que preocupa la majoria dels castellonencs, com són els excrements i les orines de les nostres mascotes. Volem un Castelló més net, volem posar en marxa un pla estratègic per a tots i cadascun dels barris de la nostra ciutat.

DM: Algunes veus han dit que el fet que ploga poc en la ciutat és un hàndicap per al fet que siga una ciutat 100% neta.
BG: També plovia poc quan Alberto Fabra era alcalde i vam aconseguir ser escombra de platí, què és el que nosaltres volem tornar a ser per a tornar a ser una de les ciutats més netes d’Espanya.

DM: Hi ha alguna zona de la ciutat que necessite una atenció o una inversió especial?
BG: Nosaltres hem fet un pla de barris, un pla per districtes i d’inversions per a tots i cadascun dels districtes de la nostra ciutat perquè volem que tots tinguem les mateixes oportunitats independentment de la zona de la ciutat en la qual visquem, però sí que és veritat que en tema de neteja el Grau és el barri que els castellonencs o els grauers es queixen més, del passeig Bonavista, de la falta de llum, de neteja, i de seguretat.

DM: I quines mesures concretes es podrien dur a terme per a millorar en este cas el passeig Bonavista?
BG: Una mesura fonamental, a més de la il·luminació i la neteja és reobrir la tinença a l’alcaldia del Grau les 24 h els 365 dies de l’any perquè volem un Grau i una marjaleria més segura, incrementant també els agents de policia al servei de la ciutadania. Volem, a més, tenir i tornar a comptar amb un parc de bombers en el Grau que s’ha tancat durant esta legislatura. Volem també tornar a comptar amb un mercat que s’ha tancat esta legislatura i volem convertir el mercat en una espècie d’espai gastronòmic per a fer valdre els nostres productes de la llotja i el peix del Grau per a ajudar els nostres pescadors, que són fonamentals.

DM: Quina diria vosté que és la proposta principal del seu programa?
BG: Nosaltres volem fer un pla estratègic ” Castelló 2030″ que transcendisca de cicles polítics per a evitar visions curtplacistes i arribar a consensos amb la resta de forces polítiques, si els castellonencs ens donen la seua confiança, amb temes fonamentals per a la nostra ciutat com la mobilitat, com els aspectes socials o també el desenvolupament econòmic perquè volem que esta ciutat siga una ciutat d’oportunitats per a tots i perquè això hauria d’haver estat el pla General que és el model de ciutat dels pròxims 20 anys, que el govern de PSOE i Compromís han estat incapaç de consensuar ni amb l’oposició ni amb els castellonencs que els han plantejat més de mil al·legacions. Nosaltres volem esmenar esta falta de voluntat i esta falta de diàleg d’este govern amb el nostre pla estratègic de ciutat ” Castelló 2030″. Volem mirar al futur, deixar de reescriure el passat per a mirar de cara el futur.

DM: Un cop passades les eleccions té previst, en cas de no tenir majoria absoluta, pactar?
BG: Nosaltres sortim a guanyar perquè sincerament i honestament tenim el millor projecte de ciutat que hem posat en marxa, que hem plasmat en un programa electoral, que no és un programa, que és un projecte de ciutat. Hem anat escoltant les necessitats dels castellonencs durant estos quatre anys a peu de carrer, tractant de ser el seu altaveu i això hem volgut plasmar. És ambiciós perquè volem que esta ciutat cresca i es desenvolupe, però també realista. No és una carta als reis mags, són tot plans realitzables que molts d’ells estan fins i tot desenvolupats i tenim al millor equip, el millor equip per a dur-lo a terme, un equip de gent solvent i preparada que ve no a menjar de la política sinó que ve a aportar a la política perquè tots són professionals de reconegut prestigi; tots tenen el seu lloc de treball i vénen a treballar per a fer una ciutat millor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.