Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Estefanía Escuder: “Els records d’aquestes falles sempre els tindré al cor”

Estefanía Escuder: “Els records d’aquestes falles sempre els tindré al cor”

Estefanía, amb 28 anys almassorina d’origen ha portat el seu cor a Borriana, on és fallera major i combina la seua tasca al saló de bellesa que regenta amb la festa al barri València.

Com vas decidir ser fallera major de la teua falla?

La mare de la meua Fallera Major Infantil em va mig embolicar perquè em tirara avant a ser Fallera Major, ja que Emma volia tindrem a mi de Fallera Major, a banda també que la meua parella és enguany ú dels presidents de la comissió, i parlant-ho… doncs mira… Fallera Major sóc! Encara que m’ho vaig haver de pensar prou per a compaginar-ho amb la meua faena, ja que és una miqueta prou difícil.

A qui li agraeixes el teu regnat?

A Fausto, la meua parella i president.

Castell o mascletà?

Mascletà.

D’on ve la teua passió per les festes de Borriana?

Al conèixer a la meua parella, donava la casualitat que la seua germana era la Fallera Major de la comissió, i en eixes Falles, volia donar-li una sorpresa a Fausto, vestint-me de fallera per a eixir a l’ofrena… Resultant que em va encantar vestir-me i tot el relacionat al món faller, que per a mi, era totalment desconegut. I en molt poc de temps he aplegat al més alt en la comissió, cosa que mai en la vida m’ho havia plantejat.

Una flor?

Roses.

Com vas viure el dia de la teua presentació?

Va ser un dia molt emotiu, molt emocionant, i va passar volant. Vols impregnar-te de tot per a viure-ho intensament, i a la que et dónes conte ja s’acabat. Però els records sempre els tindré al meu cor.

Que és el que més i menys t’agrada del món de la festa?

El que més el fet de vestir-me, m’encanta, i el que menys, el haver de matinar per a alguns actes.

T’agrada l’indumentaria? Quina peça t’agrada més?

És clar. L’adreç, la joia, arracades, polsera, collar, em crida molt l’atenció.

Consideres que ser fallera major és una responsabilitat difiçil? De vegades se’t fa costa amunt?

No és cosa difícil, soles és posar-li il·lusió i moltes ganes.

Com et recolzen la teua família i el president en la teua tasca?

Els meus pares com que no viuen a Borriana, ho viuen des d’un punt de vista un poc apartat, però als actes més importants ells estan els primers per recolzar-me, i la família de la meua parella, és la que ho està tornant a viure, com si la seua filla tornara a ser Fallera Major. I Fausto es desviu per a què tot isca perfecte.

Com vius la teua relació amb les teues falleres?

I amb la resta de falleres majors? Tinc sis dames que estem molt unides i totes juntes ens ho passem molt bé, malgrat que la diferència d’edats entre nosaltres… no és cap inconvenient. I amb la resta de Falleres Majors de les altres falles molt bé també, hi ha molt bon rotllo.

Que aportaries a la festa com a contribució personal?

Més cercaviles i desfilades i algun que altre acte més de germanor amb la totalitat de les comissions falleres. Encara que en la setmana de falles, seria un poc difícil, perquè amb tan d’acte…

Leave a Reply

Your email address will not be published.