Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament i Creu Roja avaluen el recinte de l’antiga Escola Taller

L’Ajuntament i Creu Roja avaluen el recinte de l’antiga Escola Taller

Per a albergar la seu comarcal de l’entitat i avançar en la configuració del ‘barri sociosanitari’ de Vila-real.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, i la presidenta local de Creu Roja, María Arrufat, han visitat aquesta setmana les instal·lacions de l’antiga Escola Taller de Vila-real juntament amb l’arquitecte de Creu Roja Madrid, per a avaluar l’estat de les dependències i estudiar les possibilitats del recinte per a acollir la seu de l’entitat, amb caràcter comarcal. “El local ofereix moltes possibilitats per a acollir els serveis que ofereix l’ONG, però cal estudiar qüestions com l’adaptació del recinte a la normativa o la viabilitat tècnica i econòmica del projecte”, assenyala Obiol, qui avança que els serveis tècnics de Creu Roja elaboraran un avantprojecte sobre el qual seguir treballant. En la visita han participat també la regidora de Serveis Socials, Sabina Escrig, i l’edil de Família, Rosario Royo, entre d’altres.

“Creu Roja Vila-real realitza una labor importantíssima, no solament en la nostra ciutat sinó també en la comarca, amb serveis i programes per a atendre les necessitats de col·lectius molt diversos, des de productes bàsics i aliments a atenció sanitària urgent o acompanyament a persones amb capacitats diferents i a xiquets hospitalitzats en la Plana, entre altres programes”, valora Gómez. “Des de l’Ajuntament de Vila-real venim col·laborant amb Creu Roja en totes aquestes tasques, a través del conveni anual subscrit amb l’entitat, i és la nostra voluntat seguir fent-ho. Amb aquest objectiu, estem treballant, de la mà de Creu Roja, en la possibilitat de dotar a l’entitat d’una seu més àmplia i amb millors dotacions que permeta reforçar els programes i la vocació de servei comarcal per a seguir ajudant les persones, famílies i col·lectius que necessiten d’aquest suport”, assenyala la responsable de Sanitat.

Gómez recorda que el trasllat de la seu comarcal de Creu Roja a les instal·lacions de l’antiga Escola Taller permetria també “seguir avançant en la configuració i consolidació del barri sociosanitari en aquesta zona de la ciutat, on es concentren serveis de caràcter sociosanitari i abast comarcal i provincial, com la seu de l’Associació Espanyola contra el Càncer, el centre Molí la Vila d’Alzheimer, la Fundació Primavera o, no molt lluny, l’antiga residència Santa Ana, en l’ús futur de la qual també s’està treballant amb la Fundació Caixa Rural, a través de les regidories de Serveis Socials i Inclusió Social”. “Aquest barri sociosanitari és un projecte molt interessant en el qual venim treballem ja des de l’anterior legislatura, amb la idea de reforçar el potencial de la ciutat en la prestació d’aquest tipus de serveis, amb l’hospital de la Plana com una de les referències, consolidant la vocació de capitalitat comarcal de serveis de Vila-real i, allò és més important, millorant les prestacions per a les persones”, conclou la responsable de Sanitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.