fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco aposta per la rehabilitació d’habitatges i la regeneració urbana per a impulsar el sector de la construcció i la generació d’ocupació

Marco aposta per la rehabilitació d’habitatges i la regeneració urbana per a impulsar el sector de la construcció i la generació d’ocupació

L’alcaldessa, que ha inaugurat la jornada Castelló Renova’t, destaca que l’Ajuntament ha sol·licitat 20 milions de fons europeus per a regenerar tota la ciutat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha inaugurat avui la jornada “Castelló Renova’t”, organitzada pel Col·legi Territorial d’Arquitectes de Castelló i la Fundació f2e, al costat del rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent; el president de la Diputació, Javier Moliner; el president del Col·legi d’Arquitectes, Jaume Prior i el gerent de la Fundació d’Eficiència Energètica, Víctor Gaceta.

L’alcaldessa ha destacat la importància d’aquest tipus de jornades que donen a conèixer les noves ajudes econòmiques existents per a rehabilitació, accessibilitat i eficiència energètica en l’edificació i ha afirmat que “el Govern Local de Castelló aposta per la rehabilitació i l’eficiència energètica”. Marco ha defensat que “és necessària la col·laboració entre totes les administracions, institucions i entitats per a poder renovar tot el parc d’habitatge i regenerar el sòl urbà de la ciutat de Castelló”.

La primera edil ha explicat que “creiem en els beneficis de la rehabilitació i per açò hem sol·licitat ajudes a la Unió Europea per a desenvolupar una estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI), que ascendeix a 20 milions d’euros cofinançats al 50% entre la UE i l’Ajuntament. Aquest programa permetria renovar tota la ciutat de Castelló, desenvolupar accions encaminades a promoure la reducció d’emissions de CO2, afavorir l’eficiència energètica, consolidar la ciutat ja construïda, rehabilitar espais urbans degradats, diversificar el teixit productiu, avançar en una administració electrònica i apostar per models de transport alternatius al motoritzat”.

Per a finalitzar, Marco ha indicat que “hem presentat aquesta estratègia per convicció, perquè creiem que és el que correspon a una ciutat que vol mirar al futur, però també creiem en la rehabilitació com a motor econòmic. Castelló és una ciutat que ha passat de tenir taxes d’atur inexistents a taxes de desocupació de quasi el 30%, amb una economia de monocultiu industrial del taulell molt vinculada a la construcció. Sabem que el futur no va a ser el mateix, però l’única eixida per a aquest sector és la rehabilitació de l’habitatge perquè a més és un motor econòmic i de generació d’ocupació, que és la major preocupació de la ciutadania i per tant de l’Ajuntament de Castelló. Així mateix, impulsar la rehabilitació suposa complir la legislació vigent perquè la normativa ens obliga a realitzar la Inspecció Tècnica d’Edificis”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.