fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora defineix el seu primer Consell de Participaci贸 Ciutadana

Almassora defineix el seu primer Consell de Participaci贸 Ciutadana

Aglutinar脿 als consells sectorials, que es reuniran amb car脿cter trimestral.

El Consell de Participaci贸 Ciutadana d’Almassora far脿 els primers passos en aquest primer trimestre de l’any. Aix铆 ho ha confirmat la regidora de l’脿rea, Merche Gal铆, que ja treballa per a definir els consells sectorials que aglutinaran la plataforma. Aquests es dividiran en: consell de majors, ve茂nal, cultural, esportiu i entitats ben猫fiques, a m茅s de l’escolar i l’agrari, que ja funcionen a Almassora.

El reglament ser脿 el mateix per a tots els grups, que quedaran constitu茂ts en un termini mitj脿 dos mesos i es reuniran amb car脿cter trimestral. La seua labor consistir脿 a recaptar informaci贸 del sector, traslladar propostes sobre programes d’actuaci贸 municipal i fomentar l’associacionisme. Els representants d’aquests col路lectius portaran els seus plantejaments al Consell de Participaci贸 Ciutadana, que aglutinar脿 aix铆 a tots els sectors que formen part de l’activitat municipal.

Les associacions ve茂nals registrades comptaran amb participaci贸 en aquest 貌rgan de nova creaci贸. A m茅s, podran proposar l’entrada de nous representants dels ve茂ns perqu猫 traslladen la seua veu i facen les seues aportacions en les assemblees. De fet, la figura del Consell est脿 inclosa en l’ordenan莽a de transpar猫ncia, acc茅s a la informaci贸, reutilitzaci贸 i participaci贸 ciutadana, que tamb茅 inclou altres mecanismes per a fomentar la participaci贸 dels ve茂ns en la vida p煤blica com 茅s el Debat sobre l’Estat del Municipi.

La not铆cia arriba uns dies despr茅s que l’edil reunira als directors dels col路legis d’Almassora per a establir les bases de la primera audi猫ncia p煤blica formada pels xiquets de la localitat. Els responsables dels centres van rebre una fitxa que emplenaran despr茅s de consultar amb els seus respectius equips directius com volen definir les claus d’aquesta iniciativa que t茅 com a objectiu traslladar els valors de la democr脿cia i la participaci贸 ciutadana als escolars.

L’acord inicial que barregen les parts 茅s definir una tem脿tica conjunta sobre la qual versar脿 el debat, que se celebrar脿 en el sal贸 de plens de l’Ajuntament d’Almassora i al que assistiran, a m茅s de l’edil de Participaci贸 Ciutadana, els regidors de les 脿rees que siguen objecte de debat, aix铆 com un representant de cada grup en cas de creure-ho oport煤.

Els qui ja han mostrat la seua intenci贸 de fer un seguiment dels consells sectorials s贸n els representants municipals de les 脿rees que integraran cadascuna de les plataformes ciutadanes. L’equip de govern es bolcar脿 amb aquesta iniciativa per a atendre les demandes dels ve茂ns a trav茅s dels seus portaveus en aquests 貌rgans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.