fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora demana a la Diputaci贸 que promocione el jaciment de El Torrell贸 i el paratge del Millars

Almassora demana a la Diputaci贸 que promocione el jaciment de El Torrell贸 i el paratge del Millars

L’Ajuntament considera prioritari que l’organisme provincial els incloga en els seus plans de foment del turisme.

L’Ajuntament d’Almassora ha demanat a la Diputaci贸 de Castell贸 que incloga jaciment arqueol貌gic de El Torrell贸 del Boverto en les seues accions promocionals del patrimoni provincial. La regidora de Turisme i Patrimoni, Amaya G贸mez, ha aprofitat la taula sectorial de municipis de costa convocada avui pel Patronat de Turisme per a sol路licitar tamb茅 la incorporaci贸 del paratge del Millars i de les rutes de senderisme vinculades a aquest a l’oferta tur铆stica i esportiva de Castell贸.

Pel que fa al patrimoni arqueol貌gic, la voluntat de l’edil 茅s incrementar la pres猫ncia i la visibilitat del Museu Municipal en el qual s’exposen les restes del jaciment de El Torrell贸 del Boverot. En aquesta mateixa l铆nia, demanar脿 la col路laboraci贸 de l’administraci贸 provincial per a promocionar les exposicions o activitats que l’Ajuntament realitze per a real莽ar la seua hist貌ria, com la mostra sobre patrimoni etnol貌gic dels segles XIX i XX programada per a l’abril vinent.

En l’apartat de natura, G贸mez ha sol路licitat que s’incorporen a l’agenda de la Diputaci贸 les activitats d’albirament d’aus que es realitzen en el paratge del Millars i que les rutes verdes que discorren paral路leles al riu figuren en la llista provincial. Aquest espai pertany a la Xarxa Europea Natura 2000, est脿 qualificat com ZEPA (Zona d’Especial Protecci贸 d’Aus), com LIC (Lloc d’Inter茅s Comunitari) i tamb茅 ha sigut reconegut com a Zona Humida i Refugi de Ca莽a.

El passat mes de desembre, el departament de Turisme ja va reclamar a la Diputaci贸 la inclusi贸 del paratge del Millars en el Pla de M脿rqueting Tur铆stic previst per a 2016. G贸mez espera que la seua petici贸 tinga 猫xit, ja que, per a l’edil, 鈥溍﹕ incomprensible que aquesta zona del nostre riu no figure al costat d’espais com el Clot de la Mare de D茅u de Borriana, que compta amb el mateix valor medi ambiental鈥.

Cal recordar que Almassora va estar present en Fitur a trav茅s del stand del Patronat de Turisme de Castell贸. Els responsables de la promoci贸 tur铆stica del municipi van aprofitar l’ocasi贸 per a donar a con猫ixer els visitants el Museu del Torrell贸, les platges, l’entorn de Les Goles i l’oferta gastron貌mica del municipi, basada en productes propis com els de Formatges d’Almassora o les melmelades de Brancal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.