fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora manté en 2016 els quilos de fems de 2015 malgrat que el bipartit va justificar la pujada d’un 15% de la taxa per a promoure el reciclatge

Almassora manté en 2016 els quilos de fems de 2015 malgrat que el bipartit va justificar la pujada d’un 15% de la taxa per a promoure el reciclatge

En 2013, Compromís va exigir rebaixar la taxa i en 2015, junt al PSPV, va aprovar pujar-la assegurant que la mesura generaria una reducció del fem que no s’ha produït.

L’interès per promoure el reciclatge que tant Compromís i PSPV van argumentar en la seua memòria de pressupostos per a justificar una pujada d’un 15% dels fems aquest 2016 s’ha demostrat totalment estèril a tenor dels resultats oferits per Reciplasa. El consorci que s’encarrega de gestionar la recollida i tractament dels fems en la població, en l’informe del mes de setembre demostra com, al llarg dels 9 primers mesos de l’exercici, el volum de brosses tractades és similar al de l’exercici 2015.

“L’única diferència és que en 2015 els veïns pagàvem un 15% menys per aquest servei i va ser a partir de l’arribada de PSPV i Compromís al govern local quan es va imposar un increment desmesurat que estem pagant entre tots els contribuents”, ha declarat Fernando Oliva, regidor del PP a Almassora.

La memòria d’alcaldia que tots dos partits van subscriure en 2015 per a justificar la pujada de la taxa de fems en 2016 declarava que “s’ha hagut d’incrementar la pressió fiscal en un 15%, fet que potenciarà que els ciutadans reciclen més i així disminuir la quantitat de quilos de residus sòlids urbans”.

“És evident”, ha assenyalat Oliva, “que aquest objectiu no s’ha complit, tal com detalla l’informe de Reciplasa del tercer trimestre de l’any”. I el que “resulta més irònic és que aquest partit, Compromís, reclamara en 2013 la rebaixa de la taxa. El mateix que ara defensa i rubrica pujar-la un 15% per a tots els veïns”.

Des del PP consideren que “aquesta és una mostra evident de quin és el grau de compromís amb l’emergència social i el rescat de les persones que ambdues formacions polítiques garantien fa escassos 17 mesos”. “Les tensions i diferències evidents entre tots dos partits se superen si l’objectiu és recaptar més dels ciutadans”, ha explicat el regidor del PP.

De fet, ha manifestat Oliva, “la pujada del 15% que van imposar ambdues formacions en 2016 no s’eliminarà en 2017. Pretenen seguir recaptant a tots els veïns d’Almassora una suma que supera els 200.000 euros i que la liquidació de l’exercici de 2015, que va llançar més de 3,5 milions en positiu, demostra que és innecessària, perquè la hisenda local d’Almassora està sanejada i gaudeix de sobrada liquiditat”.

Per tot açò, des del PP manifesten la seua intenció de seguir reclamant una política fiscal “que ajude al ciutadà i no ho asfixie”, com ocorre des que el 13 de juny de 2015 ambdues formacions pactaren repartir-se l’alcaldia. “Una política de recaptació que en 2015 va posar punt i final a un pla de beneficis fiscals que des del PP es va aplicar en l’últim mandat per a injectar estalvis en les famílies a través de la rebaixa d’un 24,4% de l’IBI, d’un 10% de l’impost de vehicles i la congelació, entre uns altres, de la taxa de fems”, ha recordat el regidor del PP.

Leave a Reply

Your email address will not be published.