fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora modificarà l’ordenança per a regular la proliferació de gats de carrer

Almassora modificarà l’ordenança per a regular la proliferació de gats de carrer

Acorda amb veterinaris l’esterilització i crea un carnet d’alimentador.

L’Ajuntament d’Almassora modificarà l’ordenança municipal per a regular l’alimentació de les colònies de gats de carrer i evitar problemes de salubritat en la via pública. El nou text incorporarà l’ús del carnet d’alimentador que gestionarà el consistori amb la col·laboració d’una associació local protectora dels felins. L’objectiu implica atallar l’increment de l’espècie i els problemes veïnals que ocasiona l’alimentació i reproducció sense control per brutícia i olors.
La regidora de Medi Ambient d’Almassora, María José Tormo, s’ha reunit amb les clíniques veterinàries de la localitat en les últimes setmanes per a traslladar-los la conflictivitat que genera la proliferació de les colònies de gats en determinades zones del municipi. Ambdues parts han aconseguit un acord per a esterilitzar, sota la supervisió de la protectora de recent creació, a felins que no tinguen amo.

Al mateix temps, l’associació repartirà els carnets editats per l’Ajuntament d’Almassora per a portar al dia un registre de les persones que alimenten als animals en els carrers. Tots ells hauran de seguir els consells marcats pels professionals i que impliquen limitar el menjar que reparteixen a productes secs per a evitar la brutícia d’asfalt i voreres del terme municipal.
La regidora de l’àrea ha incidit que “la proliferació descontrolada de l’espècie, a més d’afectar a la neteja de la ciutat, pot suposar un problema de salut pública per la falta de vacunació i paràsits dels gats”.

L’edil ha defensat l’acord aconseguit entre la protectora i les clíniques veterinàries per a “aplicar un control més rigorós dels animals i deixar la seua alimentació en mans de persones responsables que miren per les mascotes i per la imatge d’Almassora”.

Les noves disposicions quedaran recollides en l’ordenança municipal, que modificarà l’equip de govern per a adequar el text a les necessitats actuals de la ciutat. A més, Tormo ha incidit que una de les clíniques veterinàries activarà campanyes d’informació i sensibilització per a demanar la col·laboració ciutadana i, sobretot, que els més xicotets coneguen la problemàtica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.