fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora sol·licitarà al Consell un espai per a albergar una escola d’adults pròpia

Almassora sol·licitarà al Consell un espai per a albergar una escola d’adults pròpia

Nicolau presentarà una proposta d’alcaldia en el ple per a demanar l’adhesió de tots els grups polítics a aquesta demanda.

L’Ajuntament d’Almassora ha començat els tràmits amb els quals instarà a la Conselleria d’Educació a la cessió d’un espai per a posar el seu propi centre d’educació per a majors de 25 anys. L’alcaldessa, Susana Nicolau, ha confirmat que presentarà una proposta el ple de l’Ajuntament, el pròxim 8 de febrer, en el qual demanarà a tots els grups municipals que se sumeixen a aquesta sol·licitud.

L’equip de govern ha pres aquesta decisió després de la reunió mantinguda entre Nicolau, l’edil delegada d’Educació, María José Tormo, i el director territorial d’Educació, Roberto Roig, qui es va mostrar favorable a estudiar la proposta d’Almassora per a la implantació del seu centre de Formació de Persones Adultes (FPA). Si la proposta prospera, aquest podria estar operatiu de cara al pròxim curs.

El consistori es comprometrà amb la Conselleria a contribuir en el manteniment i neteja del centre, així com a oferir serveis bàsics per al funcionament del programa de formació. L’alcaldessa ha destacat que “una població de més de 25.000 habitants necessita un EPA pròpia i que oferisca formació gratuïta a tots aquells veïns interessats”.

Actualment l’Escola Permanent d’Adults (EPA) d’Almassora, que s’imparteix en l’IES Álvaro Falomir, depèn del centre FPA Josep Pasqual i Tirat de Castelló, que també ofereix formació a Benicàssim i Torreblanca. En el cas que el municipi oferira el servei de manera independent, els veïns podrien assistir a cursos d’accés a la universitat i a cicles de Grau Superior per a majors de 25 anys, formació en idiomes estrangers, preparació l’obtenció de títols de la JQCV, així com tallers de formació bàsica i alfabetització. El consistori estudiarà l’opció d’incorporar altres cursos especialitzats si les necessitats del mercat laboral ho requeriren.

Cal recordar que els joves d’Almassora ja poden accedir a aquest tipus de formació a través del programa de tallers i cursos que ha llançat el departament de Joventut. La gran demanda que registren aquests programes de formació ha portat al consistori a sol·licitar a la Conselleria la implantació d’una EPA pròpia perquè els interessats puguen estudiar de forma gratuïta i, tal com ha recordat l’alcaldessa, “millorar les seues perspectives laborals i reciclar-se professionalment”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.