fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Amparo Marco presideix la comissió de seguretat que aborda la jubilació anticipada dels policies locals

Amparo Marco presideix la comissió de seguretat que aborda la jubilació anticipada dels policies locals

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit la reunió de la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), una de les comissions encarregades d’abordar la petició de la Policia Local de contemplar la jubilació anticipada. Es tracta d’un tema de gran importància a nivell nacional que afecta a prop de 90.000 policies locals de tota Espanya.

A més d’aquest assumpte, la comissió està treballant en la promoció d’un Sistema Públic de Seguretat que permeta una major, més àgil i eficaç coordinació, col·laboració i cooperació a través dels plans municipals de seguretat, el concepte de proximitat, presència i mediació així com una formació adequada dels seus responsables; l’aposta per un Sistema Públic de Seguretat Vial Urbana que impulse una ordenança tipus reguladora del tràfic, els seus aspectes de mobilitat sostenible, el seu impacte ambiental i la seguretat vial; l’engegada d’accions perquè els Ajuntaments desenvolupen Planes de Qualitat i de Millora dels Serveis Policials o iniciar els treballs de promulgació d’una llei estatal que regule el fenomen del consum de carrer i massiu d’alcohol en les vies i espais públics.

La Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana és una de les comissions de treball més importants d’aquesta entitat i manté una estreta relació amb el Ministeri d’Interior. Marco presideix aquesta comissió de la qual també formen part l’alcalde d’Albacete, Francisco Javier Cuenca, com a vicepresident, i 23 alcaldes i regidors de tot el territori nacional.

Amparo Marco ha afirmat que “és un honor representar a tots els alcaldes i alcaldesses del nostre país en un àrea en la qual s’aborden temes tan importants com la modificació de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat per a aclarir les competències municipals i incorporar el concepte de proximitat”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut destacar que, precisament, en l’àmbit de la proximitat, la Policia Local de Castelló compta amb una àmplia experiència en aquest àmbit reconeguda a nivell nacional i internacional, “nostra Policia Local ha realitzat en els últims anys un gran esforç per a avançar cap a un model de policia de proximitat que faça de la seua força de seguretat un instrument que garantisca la seguretat pública amb la màxima satisfacció i compliment dels drets de la ciutadania. La seua labor està servint de model per a molts cossos policials que s’han fixat en la nostra policia local i en la seua experiència en la proximitat policial, la participació veïnal, els nous enfocaments en la relació amb la ciutadania i la mediació policial com a eina de treball” ha conclòs

Leave a Reply

Your email address will not be published.