fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Amparo Marco presideix la comissi贸 de seguretat que aborda la jubilaci贸 anticipada dels policies locals

Amparo Marco presideix la comissi贸 de seguretat que aborda la jubilaci贸 anticipada dels policies locals

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha presidit la reuni贸 de la Comissi贸 de Seguretat i Conviv猫ncia Ciutadana de la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies (FEMP), una de les comissions encarregades d’abordar la petici贸 de la Policia Local de contemplar la jubilaci贸 anticipada. Es tracta d’un tema de gran import脿ncia a nivell nacional que afecta a prop de 90.000 policies locals de tota Espanya.

A m茅s d’aquest assumpte, la comissi贸 est脿 treballant en la promoci贸 d’un Sistema P煤blic de Seguretat que permeta una major, m茅s 脿gil i efica莽 coordinaci贸, col路laboraci贸 i cooperaci贸 a trav茅s dels plans municipals de seguretat, el concepte de proximitat, pres猫ncia i mediaci贸 aix铆 com una formaci贸 adequada dels seus responsables; l’aposta per un Sistema P煤blic de Seguretat Vial Urbana que impulse una ordenan莽a tipus reguladora del tr脿fic, els seus aspectes de mobilitat sostenible, el seu impacte ambiental i la seguretat vial; l’engegada d’accions perqu猫 els Ajuntaments desenvolupen Planes de Qualitat i de Millora dels Serveis Policials o iniciar els treballs de promulgaci贸 d’una llei estatal que regule el fenomen del consum de carrer i massiu d’alcohol en les vies i espais p煤blics.

La Comissi贸 de Seguretat i Conviv猫ncia Ciutadana 茅s una de les comissions de treball m茅s importants d’aquesta entitat i mant茅 una estreta relaci贸 amb el Ministeri d’Interior. Marco presideix aquesta comissi贸 de la qual tamb茅 formen part l’alcalde d’Albacete, Francisco Javier Cuenca, com a vicepresident, i 23 alcaldes i regidors de tot el territori nacional.

Amparo Marco ha afirmat que “茅s un honor representar a tots els alcaldes i alcaldesses del nostre pa铆s en un 脿rea en la qual s’aborden temes tan importants com la modificaci贸 de la Llei Org脿nica de Forces i Cossos de Seguretat per a aclarir les compet猫ncies municipals i incorporar el concepte de proximitat”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut destacar que, precisament, en l’脿mbit de la proximitat, la Policia Local de Castell贸 compta amb una 脿mplia experi猫ncia en aquest 脿mbit reconeguda a nivell nacional i internacional, “nostra Policia Local ha realitzat en els 煤ltims anys un gran esfor莽 per a avan莽ar cap a un model de policia de proximitat que fa莽a de la seua for莽a de seguretat un instrument que garantisca la seguretat p煤blica amb la m脿xima satisfacci贸 i compliment dels drets de la ciutadania. La seua labor est脿 servint de model per a molts cossos policials que s’han fixat en la nostra policia local i en la seua experi猫ncia en la proximitat policial, la participaci贸 ve茂nal, els nous enfocaments en la relaci贸 amb la ciutadania i la mediaci贸 policial com a eina de treball” ha concl貌s

Leave a Reply

Your email address will not be published.