fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Amparo Marco qualifica 2017 com “un any de progr茅s” per a Castell贸

Amparo Marco qualifica 2017 com “un any de progr茅s” per a Castell贸

L’alcaldessa destaca el Pla General, les inversions, la intermodal, la cessi贸 dels antics jutjats de Borrull i la compra de Tetu谩n.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, destaca la gesti贸 de Govern municipal, que ha tancat l’any amb “un elevat compliment de les grans aspiracions plantejades al Pacte del Grau”. “L’any 2017 ha sigut un any de progr茅s perqu猫 l’Ajuntament ha generat inversi贸, ha afavorit la creaci贸 d’ocupaci贸, ha ajudat als qui manquen de recursos i ha frenat la pressi贸 fiscal”, ha afirmat en el seu balan莽 personal de l’any que ara acaba.

“Castell贸 est脿 millor ara que fa un any i molt m茅s que fa dos anys i mig, quan es va produir el canvi pol铆tic en l’Ajuntament”, indica. “Hem demostrat que les coses es podien fer d’una altra manera, que es podia governar amb austeritat i pensant en el benestar de la majoria”. “El desafiament diari de l’equip de govern municipal 茅s fer de Castell贸 una ciutat en la qual es visca millor i, a poc a poc, ho anem aconseguint”.

Marco recorda que durant enguany s’ha pogut completar la tramitaci贸 del Pla General, que eixir脿 a exposici贸 al p煤blic despr茅s de ser aprovat pel ple del 21 de desembre. “Els tribunals van anul路lar el PGOU en 2008 i els governants de llavors no van afrontar el problema amb valentia i determinaci贸, cosa que s铆 que ha fet este Govern municipal ara, perqu猫 calia restaurar la legalitat urban铆stica, garantir la seguretat jur铆dica i fer de Castell贸 una ciutat m茅s inclusiva, racional i sostenible”.

L’alcaldessa recorda que 2017 ha sigut tamb茅 l’any en el qual es va decidir la ubicaci贸 a Castell贸 de l’estaci贸 intermodal de mercaderies, una infraestructura clau per a l’economia local. A m茅s, s’ha aprovat un projecte important com el nou pont sobre el riu Sec, s’han executat les obres de la Primera Travessera i s’ha impulsat el centre de salut del Raval Universitari (executat per la Generalitat), es va signar la cessi贸 dels antics jutjats de Borrull i es va comprar la totalitat de la caserna Tetu谩n 14.

Obres significatives han sigut la rehabilitaci贸 de la fa莽ana del Palau Municipal, l’煤ltima fase de la intervenci贸 al Castell Vell, la xarxa de WC p煤blics, la ‘superilla’ de Maestria, la sala d’emerg猫ncies i la reforma del Maset Blau. A m茅s, s’han planificat projectes que veuran la llum en 2018, com la reforma de l’avinguda Enrique Gimeno, la segona fase de l’aparcament verd enfront de l’Hospital General, obres antiinundacions en la Marjaleria, projectes de reutilitzaci贸 d’aigua i un pla d’asfaltat de carrers i remodelaci贸 d’espais urbans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.