fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Amparo Marco revindica davant els empresaris de transport marítim el Corredor Mediterrani i l’estació intermodal

Amparo Marco revindica davant els empresaris de transport marítim el Corredor Mediterrani i l’estació intermodal

L’alcaldessa ha participat en una trobada amb el Propeller Club Castellón, una associació composta per professionals de l’àmbit portuari, logístic i de comerç exterior.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reivindicat la importància d’executar les dues infraestructures que han de servir per a impulsar l’activitat de PortCastelló, com són el Corredor Mediterrani o l’estació intermodal, en el marc de la trobada que ha mantingut amb el Propeller Club Castellón, una associació formada per 38 socis les activitats professionals dels quals estan relacionades amb l’activitat del Port de Castelló, la logística i el comerç exterior. En la reunió, també ha participat el president del Propeller, Carlos Vicedo, i Francisco Toledo com president de l’Autoritat Portuària.

Marco ha explicat que “el port de Castelló és un gran actiu de l’economia local i provincial. Cal potenciar el seu desenvolupament des de totes les institucions perquè si creix el transport marítim serà perquè creix l’economia de Castelló i açò serà bé para tota la ciutat”.

L’alcaldessa ha manifestat que l’Ajuntament de Castelló té clara la importància del port i per açò està reivindicant de forma contínua les dues infraestructures que han de servir per a impulsar l’activitat portuària. “La primera és el Corredor Mediterrani, ja que és necessari l’accés sud, que permetrà a les empreses de Castelló exportar de manera més ràpida, amb menys costos i de forma més eficient. I la segona infraestructura essencial per al nostre futur és l’estació intermodal. L’ajuntament defensa la seua ubicació en el nostre terme i ho fa amb criteris tècnics i d’eficàcia econòmica”.

En aquest sentit, la primera edil ha recordat que tant l’Estratègia Logística del Port de 2009, com el Pla Estratègic del Port 2013-2017 i els fòrums de debat per a la redacció del nou Pla General d’Ordenació Urbana, coincideixen a contemplar la creació d’una estació de mercaderies que servisca de node intermodal amb el port de Castelló i les comunicacions terrestres, ferroviàries, portuàries i aeroportuàries, i que complemente l’oferta de sòl industrial que es concentra en aquesta zona.

Finalment, Marco ha conclòs afirmant que “l’Ajuntament de Castelló defensa i defensarà el millor per al port, perquè açò serà el millor per a Castelló”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.