fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Amparo Marco valora la caiguda dels delictes a Castell贸 i destaca l’efic脿cia de la Policia Local

Amparo Marco valora la caiguda dels delictes a Castell贸 i destaca l’efic脿cia de la Policia Local

L’alcaldessa aposta per impulsar el model policial de proximitat que lidera Castell贸.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, valora la caiguda de la delinq眉猫ncia en la capital, segons constaten les estad铆stiques de criminalitat del Ministeri de l’Interior en municipis de menys de 30.000 habitants oferides esta setmana. Les dades del primer trimestre de 2018 apunten que han descendit de forma notable els robatoris amb viol猫ncia en un 27%, els delictes contra la llibertat sexual en un 36% i les renyines tumultu脿ries en un 27%.

Marco destaca la bona relaci贸 entre les forces i cossos de seguretat de l’Estat per a millorar la seguretat ciutadana. “La Policia Local de Castell贸 est脿 desenvolupant una activitat extraordin脿ria, en col路laboraci贸 permanent amb el Cos Nacional de Policia, i el resultat 茅s d’eixa col路laboraci贸 est脿 sent el de menys delictes i, per tant, m茅s benestar ciutad脿”.

“El Govern municipal ha establit la seguretat ciutadana com una prioritat pol铆tica i est脿 dedicant tots els esfor莽os pressupostaris i humans a enfortir la capacitat de resposta policial davant les situacions que requerisquen una intervenci贸 per a garantir la seguretat de les castellonenques i els castellonencs”, diu Marco.

L’alcaldessa de Castell贸, que tamb茅 茅s presidenta de la Comissi贸 de Seguretat i Conviv猫ncia de la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies, agraeix els esfor莽os realitzats per l’脿rea de Seguretat Ciutadana, i en concret per la Policia Local, per “la qualitat en l’atenci贸 ciutadana i la seua aposta ferma pel servei p煤blic”. “Castell贸 lidera un model de policia de proximitat basat en la proximitat a les demandes ve茂nals i en la resposta efica莽 i eficient a les seues necessitats”, destaca.

Precisament, un dels 煤ltims projectes de Seguretat P煤blica per a millorar la col路laboraci贸 ciutadana ha sigut la creaci贸 i engegada de l’app policial MESpol, desenvolupada en col路laboraci贸 amb la Universitat Jaume I, que “confirma la necessitat d’avan莽ar cap a un model de policia de proximitat basat en la proximitat a les demandes ve茂nals i en la resposta efica莽 i eficient a les seues necessitats”.

L’aplicaci贸 m貌bil MESpol de la Policia Local de Castell贸 permetr脿 elaborar un mapa de sensaci贸 de la seguretat, avaluaci贸 de l’acci贸 policial i promour脿 la participaci贸 ciutadana. La iniciativa ha sigut premiada com a millor projecte de participaci贸 ciutadana en el VIII Congr茅s Nacional d’Innovaci贸 i Serveis P煤blics celebrat fa unes setmanes a Madrid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.