fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Anna Pe帽alver (Castell贸 en Moviment) acusa de beneficiar als Ajuntaments del PP

Anna Pe帽alver (Castell贸 en Moviment) acusa de beneficiar als Ajuntaments del PP

Les poblacions “populars” signen 23 dels 27 convenis amb la Diputaci贸, sumant 4,3 milions d’euros, el 94% dels diners conveniats.

La portaveu de l’agrupaci贸 assemble脿ria Castell贸 en Moviment, Anna Pe帽alver, ha explicat que el pressupost de la Diputaci贸 Provincial revela que 23 dels 27 convenis singulars de la corporaci贸聽 provincial beneficien a municipis amb alcaldes del Partit Popular. A trav茅s d’aquesta f贸rmula discrecional, la diputaci贸 planifica destinar a 23 ajuntaments “populars” 4,2 milions d’euros, front als 308.892 euros que rebran quatre localitats amb alcaldes socialistes, Vila-real, Fanzara, Alc煤dia de Veo i Teresa.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]”Les diputacions avui en dia s贸n intermediaris de recursos que haurien d’anar directament als Ajuntaments, amb un finan莽ament just basat en criteris objectius i una major participaci贸 en els ingressos de l’estat“[/pullquote]

Per a Pe帽alver, el presspost d’inversions per a 2016 “mostra la discrecionalitat del PP i 茅s poc igualitari. Dels 135 municipis de Castell贸, el PP sols governa en la meitat, en canvi el 93% dels diners conveniats se’n van als seus Ajuntaments”. Entre els convenis destaca el signat amb l’Ajuntament d’Alboc脿sser per la seua quant铆a, 3,1 milions d’euros, el 68% dels diners conveniats.

Pe帽alver ressalta el fet que “a difer猫ncia de les subvencions reglades o de la partida destinada al Pla Provincial d’Obres i Serveis (POYS), que 茅s la que m茅s reclamen els pobles, la f贸rmula del conveni singular 茅s la que permet continuar exercint el clientelisme i el control pol铆tic del territori per part de la Diputaci贸, ara que el PP ha perdut el control d’altres centres de poder“.

A m茅s a m茅s ha afegit que “les diputacions avui en dia s贸n intermediaris de recursos que haurien d’anar directament als Ajuntaments, amb un finan莽ament just basat en criteris objectius i una major participaci贸 en els ingressos de l’estat“.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.