fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Barrachina (PP) “El pressupost de 2016 és la prova que el model de gestió de Moliner multiplica les oportunitats dels castellonencs”

Barrachina (PP) “El pressupost de 2016 és la prova que el model de gestió de Moliner multiplica les oportunitats dels castellonencs”

“Baixar el deute a la meitat permet al Govern Provincial invertir un 45% més en els pobles amb recursos propis per l’eficiència

El vicepresident de la Diputació de Castelló delegat de l’àrea econòmica, Miguel Barrachina, ha desgranat aquest matí les claus del Pressupost General 2016 que ha qualificat de “la prova que el model de gestió de Javier Moliner multiplica les oportunitats dels castellonencs”. En aqueix sentit, Barrachina ha explicat que “en aquests cinc exercicis en els quals hem viscut un context de crisi i ara de recuperació, el nostre president ha sigut capaç de fer un gir complet als comptes provincials, reduint a la meitat el deute, minimitzant la despesa de personal i augmentant en set milions uns comptes que van a invertir més i millor a respondre a les necessitats dels municipis de la província de Castelló”.

En aqueix sentit, l’evolució de 2012 a 2015 mostra importants diferències positives, com la reducció a la meitat del deute respecte a 2011 (en un 48,6%), el descens en un 85% en el pagament d’interessos o la retallada en despesa de personal en un 5,73%, canvis que es tradueixen en una millora del 45% de la inversió directa que aconseguirà en 2016 els 25,3 milions d’euros i que realitzarà la Diputació sense recórrer a crèdits, amb 100% recursos propis de la Diputació.

“La partida que més ha variat en aquest temps és la reducció del 85% del pagament d’interessos als bancs. Si en 2012 es pagaven 3,9 milions d’euros, en 2016 es pagaran 500.000 euros. Açò significa que aqueixos diners que no haurem de donar als bancs podrem invertir-ho en el que els ajuntaments decidisquen en una de les més de 60 línies reglades d’ajudes a través de les quals decideixen en què invertir aqueixos recursos per a millorar la qualitat de vida en els seus municipis”.

Un altre indicador clar de gestió eficient és que la despesa de personal de la Diputació suposa tan sols un 20% del pressupost de la Diputació, una tercera part menys que la mitjana de la resta d’administracions.

Facilitar millors oportunitats a ciutadans i empresaris

En la seua exposició, el vicepresident Barrachina ha explicat que la gestió econòmica del Govern provincial s’ha centrat durant aquests cinc exercicis a facilitar millors oportunitats als ciutadans i empresaris de la província.

“Hem ajudat a millorar aqueixes oportunitats no endeutant-nos i fent que els bancs puguen prestar crèdit a ciutadans i empresaris en lloc de l’Administració, també pagant les més de 5.000 factures dels nostres proveïdors en un temps rècord de dos dies, i llevant burocràcia de l’administració a través de processos que doten de major agilitat a la mateixa, com poden ser la licitació electrònica, l’eliminació de tot tipus de rigideses de l’administració que faciliten molt que autònoms i empresaris de la província treballen amb la Diputació”.

En aqueix sentit, Barrachina ha afegit que “per al pròxim 2016 hem donat una forma addicional d’ajudar a les empreses i és la de retornar-los el recaptat per l’impost del IAE en forma d’iniciatives que reverteixen directament en la seua millora. És el cas del recentment presentat Pla de Rehabilitació i Conservació d’Habitatges que prioritza l’ús de ceràmica castellonenca”.

Persones, pobles, oportunitats, cultura
De la mateixa manera que ja va explicar el president Moliner en la presentació dels pressupostos, Barrachina ha posat l’accent que “es tracta dels comptes pensats per a les persones de Castelló. És la prioritat d’aquesta casa, que dedicarà 36 milions d’euros a ajudar als qui més ens necessiten”.

La igualtat d’oportunitats entre tots els municipis està present també en els comptes provincials com un dels pilars més importants. Tant és així que la institució dedicarà 68 milions d’euros a carreteres, cooperació, desenvolupament rural, depuradores i serveis als ajuntaments.

L’ocupació i la generació de noves i millors oportunitats per als castellonencs es tradueix en 18,3 milions d’euros per ocupació, formació, iniciatives turístiques i esdeveniments esportius.

La promoció cultural, la defensa de les tradicions de Castelló i la recuperació i difusió del seu patrimoni és el tercer pilar de l’actuació estratègica de la Diputació durant el pròxim exercici, i concentra 8,1 milions d’euros dels comptes provincials.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published.