fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Begoña Carrasco: “Convertirem de nou Castelló en una capital Cultural”

Begoña Carrasco: “Convertirem de nou Castelló en una capital Cultural”

“En aquests moments, programen millor municipis més petits que la pròpia capital”, lamenta.

“Convertirem de nou Castelló en una capital cultural”. Aquest és un dels compromisos que ha adquirit la candidata del Partit Popular a l’alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, en la seva reunió amb els principals promotors musicals de Castelló i representants de la sales de concerts. “En aquests moments, planifiquen millor municipis més petits que la pròpia capital.

Hem de liderar l’agenda cultural de la província i posarem Castelló en el mapa nacional i internacional amb concerts de qualitat”, assegura. “Dinamitzarem, a més, la ciutat amb activitats als parcs i les places, donant tot el nostre suport als qui treballen en aquest àmbit, perquè volem un municipi viu”, remarca.

“Mai havia vist a Castelló tan trist. És inconcebible, per exemple, que una capital de província com la nostra no tingui un concert estrella en les festes de la Magdalena que iniciem aquest dissabte. No s’entén que el Teatre Principal estigui tancat en els dies grans de la ciutat perquè algú consideri que la tradicional programació d’espectacles, cas de la sarsuela, per exemple, no es correspon amb els gustos dels castellonencs”, critica. “Des del Partit Popular de Castelló defensem la cultura de tots i per a tots enfront d’un govern municipal que ara mateix sol programa en funció dels seus criteris i gustos ideològics. És per això que, quan entrem a governar treballarem braç a braç amb els qui més saben de les preferències i les necessitats dels ciutadans de totes les edats i donarem vida a tots els espais que, en l’actualitat, estan infrautilitzats”, avança. Entre altres, s’ha compromès a posar en valor el Recinte de Fira i Mercats al mateix temps que es buscarà un emplaçament en el qual desenvolupar, a mitjà termini, la creació d’una nova infraestructura que permeti acollir esdeveniments socials, culturals, ja que a Castelló, ara mateix, no tenim un polifuncional. “I crearem una guia d’espais disponibles per a programar aquest tipus de cites”.

La candidata del Partit Popular també posa l’accent en la necessitat d’escoltar als qui treballen en l’àmbit cultural. Per això, s’ha compromès a mantenir reunions periòdiques amb els promotors musicals i els gerents de les sales de concerts, “perquè són els que fan cultura”.
I remarca la importància d’unificar les taxes. “Hem rebut queixes del sector sobre la falta de preus fixos per a llogar recintes com el Recinte de Fires i Mercats i tenim constància que algunes empreses han hagut de pagar el mateix que demana el WiZink centri petit de Madrid; mentre unes altres han abonat una quantitat testimonial”, denúncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.