fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Begoña Carrasco (PP): “Estem a poques setmanes de la Magdalena i ningú ens ha convocat per al patronat de festes”

Begoña Carrasco (PP): “Estem a poques setmanes de la Magdalena i ningú ens ha convocat per al patronat de festes”

La portaveu del grup municipal popular, Begoña Carrasco, ens dóna la seua opinió sobre com està gestionant l’actual equip de govern, l’organització de les festes de la Magdalena 2016.

Diari Millars: Quina és la seua opinió sobre la gestió de les festes de la Magdalena, per part de l’actual corporació municipal?
Begoña Carrasco: En primer lloc, i cosa molt significativa, és que s’ha produït la dimissió de la regidora de festes, és a dir, solament han tardat set mesos a tenir la primera crisi de govern i, a més, es produeix la dimissió de la regidora de festes a un mes de les festes fundacionals de la ciutat. I aquesta dimissió, es produeix a un mes de les primeres festes d’un nou equip de govern format per dos partits diferents, però dirigits en l’ombra per un tercer, el que ho fa més complex, i damunt amb una junta de festes completament nova que té molta il·lusió i moltes ganes de treballar, però els falta rodatge, per tant entenem que a priori és complicat i quan es va produir aquesta dimissió ens va semblar greu.

 

DM: La dimissió pot haver afectat negativament a les festes?

B: Entenem que si, i si no ho fa, és perquè la junta de festes està treballant amb tota la il·lusió i amb tot l’afany perquè les festes de la Magdalena siguen unes grans festes per a la nostra ciutat.

 

DM: El grup municipal popular ha sigut cridat per a ajudar en la planificació de les festes? 

B: No, ens assabentem de tot el referent a les nostres festes per la premsa. I m’agradaria afegir que per la llei de grans ciutats hem constituït el patronat de festes, i aquest patronat és on estem presents la resta d’equips polítics, on se’ns ha de traslladar les iniciatives per a les festes de la Magdalena, els contractes, els pagaments, etc., pero no ha sigut convocat. Estem a poques setmanes de la Magdalena i ningú ens ha convocat per al patronat de festes.

 

DM: Que opina de les acusacions que fa l’actual govern sobre la mala gestió del Partit Popular quan estava en el poder?

B: Que deixen de plorar i deixen de realitzar falses acusacions a l’anterior equip de govern. Com seguisquen així hauran de demostrar-les en els tribunals i que es posen a governar que per a això han estat tants anys en l’oposició volent arribar al govern d’aquesta ciutat.

 

DM: Com és la seua postura en referència a l’impost per ocupació de la via pública que el consistori vol cobrar a les Gaiates?
B: Ens sembla lamentable i compartim totalment l’opinió dels presidents de les Gaiates. O se’ls ajuda o al final no va a voler ningú dedicar-se a mantenir de forma altruista la flama de les nostres festes fundacionals. Llavors, s’escuden que ara estan fent bé les coses, dient que abans no es feien bé.

A mi m’agradaria dir-los que és molt greu el que estan dient, perquè ens estan acusant de que nosaltres cobràvem, i no. Nosaltres no cobràvem a les Gaiates una taxa per ocupació de via pública, perquè en l’ordenança hi ha una excensió, i a més, m’agradaria recordar a l’equip de govern que fins i tot es va presentar una moció, i la vam aprovar per unanimitat tots els grups per a que no es cobrara ocupació de via pública a totes aquelles agrupacions, associacions o col·lectius que no tingueren ànim de lucre i jo entenc que les Gaiates són col·lectius i agrupacions que no en tenen, i també per l’interés de les nostres festes, perquè crec que ja treballen durant tot l’any per a mantenir les nostres tradicions, la nostra cultura i que, per tant, cal recolzar-los al cent per cent.

 

DM: Fa uns dies, va eixir la notícia que l’ajuntament avançaria el 70% de les subvencions a les Gaiates durant aquestes setmanes abans de Magdalena i la resta una vegada passada la festa. Des del seu punt de vista, és normal que es paguen les subvencions en aquestes dates?

B: A nosaltres ens sembla que paguen molt tard, els gaiaters han hagut d’estar treballant, creant els seus monuments, i ens sembla que els diners venen tard, amb nosaltres es cobrava bastant abans.

 

DM: A escasses setmanes de la Magdalena, que es podria haver fet millor?

B: Les festes estan per venir i nosaltres confiem, perquè tenim les esperances posades en la junta de festes, en què siguen unes grans festes de la Magdalena.
El que es podria haver fet millor, potser per part del patronat de festes, és controlar els temps. Van convocar molt tard l’assemblea per triar a la junta de festes i per això han deixat a la junta de festes emmanillats, amb escassetat de temps i posant-los moltes traves per a tirar avant les festes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.