fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana insta el Govern d’Espanya i al Consell a impulsar un pla amb mesures urgents de suport al sector cer脿mic

Borriana insta el Govern d’Espanya i al Consell a impulsar un pla amb mesures urgents de suport al sector cer脿mic

En la sessi贸 plen脿ria d’ahir a la nit es va aprovar una declaraci贸 institucional que inclou 19 punts.

L’Ajuntament de Borriana va aprovar en el Ple d’ahir a la nit una declaraci贸 institucional amb 19 punts en qu猫 s’alerta del risc de viabilitat que pateixen les empreses taulelleres de les comarques castellonenques per l’increment dels costos energ猫tics. En la declaraci贸, insten el Govern d’Espanya i el Consell a impulsar un pla amb mesures urgents de suport al sector cer脿mic, per a 鈥渆vitar la cat脿strofe de la p猫rdua d’ocupaci贸 i de tancament d’empreses que pot generar la guerra a la prov铆ncia de Castell贸鈥.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha explicat que tots els grups municipals 鈥渃oincidim a considerar que l’executiu central i l’auton貌mic han de ser sensibles amb un sector que representa un dels pilars b脿sics de la nostra economia鈥.

Un sector que, segons ha assenyalat, 鈥渆st脿 afectat greument per l’increment dels costos energ猫tics dels 煤ltims mesos, que s’han disparat de manera exponencial des del comen莽ament del conflicte b猫l路lic provocat pel govern rus de Putin鈥.

A la crisi del gas, indica el text aprovat, ara se suma 鈥渓a de subministraments, que posa en joc tota una ind煤stria motora de l’economia valenciana, que no pot continuar m茅s amb aquesta incertesa a curt i mitj脿 termini鈥. I posa en relleu que aquest sector industrial 鈥減orta anys fent un gran esfor莽 que ara m茅s que mai necessita l’ajuda de l’administraci贸 p煤blica鈥.

En la declaraci贸 institucional es reclama al Govern d’Espanya i al Consell el manteniment de les ajudes al sector cer脿mic 鈥減er a poder afrontar aquesta crisi tan profunda i afegir els ERTO per costos energ猫tics en el sector cer脿mic, considerant-los com una causa de for莽a major per a l’exoneraci贸 dels costos de la Seguretat Social鈥.

Tamb茅 urgeix a impulsar un estatut de consumidors gasointensius que reconega 鈥渓es particularitats d’aquells consumidors gasistes que, com la ind煤stria cer脿mica, presenten un consum elevat i predictible鈥, i que s鈥檌ncloga el sector cer脿mic entre els beneficiaris de les mesures econ貌miques anunciades

Entre altres q眉estions en el document tamb茅 es reclama establir una morat貌ria per al pagament de la devoluci贸 dels cr猫dits ICO concedits durant la pand猫mia per a les empreses del sector cer脿mic, i l’ampliaci贸 de deduccions o reduccions de l’impost especial sobre hidrocarburs.

Segons detalla la declaraci贸 institucional avalada per tots els grups municipals de Borriana, se sol路licita que el Govern d’Espanya, dins dels marges que la UE estableix, 鈥渃ompense els costos directes de CO鈧 per a sectors intensius en energia que competeixen en el mercat internacional, per a sectors sense alternatives per a la descarbonitzaci贸 en el curt i mitj脿 termini鈥.

Aix铆 mateix, es demana que la tornada a la f贸rmula dels ICO que el govern central va utilitzar en la pand猫mia, per a injectar tresoreria a les empreses, 鈥渏a que la banca de moment no l’est脿 fent鈥, i se sol路licita a la Conselleria d’Economia Sostenible que dote d’una l铆nia d’ajudes urgents i extraordin脿ries per a les empreses taulelleres perjudicades per la situaci贸 actual o per les p猫rdues per les relacions comercials amb pa茂sos com Alg猫ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.