fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco: “Ateneu urgeix espai per al seu centre de dia i per a crear una residència especialitzada en el dany cerebral adquirit i la nostra aposta passa per rehabilitar Tetuan”

Carrasco: “Ateneu urgeix espai per al seu centre de dia i per a crear una residència especialitzada en el dany cerebral adquirit i la nostra aposta passa per rehabilitar Tetuan”

“Invertirem diners per fases perquè aquest espai, que ja és propietat municipal, es pugui convertir en una ‘ciutat de la solidaritat'”.

“Ateneu urgeix espai per al seu centre de dia i per a crear una residència especialitzada en el dany cerebral adquirit i la nostra aposta passa per rehabilitar Tetuan”. Així ho ha assegurat la candidata a l’alcaldia de Castelló pel Partit Popular, Begoña Carrasco, en la seva visita a les instal·lacions de Ateneu, l’Associació del Dany Cerebral Adquirit (DCA). “Invertirem diners per fases perquè aquest espai, que ja és propietat municipal, es converteixi en una ‘ciutat de la solidaritat’ en la qual aquesta i altres entitats castellonenques, puguin desenvolupar la seva activitat sense les limitacions amb les quals ara es troben i que es tradueix en llargues llistes d’espera i incomoditats tant per als pacients com per als seus cuidadors i les seves famílies”, ha remarcat.

“Ens hem trobat amb un centre de dia els pacients del qual han envellit i, malgrat les reformes que des de Ateneu s’han realitzat, requereix una ampliació considerable. A més, els majors amb DCA no han d’anar a una residència de la tercera edat, necessiten d’unes instal·lacions adaptades a les seves necessitats reals”, ha subratllat. “A Castelló comptem amb un centre preparat i pioner en el tractament de les persones amb dany cerebral adquirit i hem de facilitar tant el treball dels seus professionals, com la vida dels pacients”, ressalta Carrasco. Per això, “amb el PP, la capital de la província serà una ciutat inclusiva, democràtica, saludable i accessible”, afegeix. Per a això, recorda que el programa electoral del PP inclou la creació d’una Oficina de la Discapacitat l’objectiu de la qual és donar veu a les persones amb necessitats especials i que els projectes que es posin en marxa incloguin les seves demandes.

Durant la trobada, en el qual també ha participat la regidora popular, Susana Fabregat, ambdues han pogut comprovar la magnífica labor que es realitza en aquesta entitat. A més, han estat els propis beneficiaris d’aquest recurs els qui els han posat de manifest les seves peticions. “El dany cerebral adquirit requereix d’una major atenció i de més coordinació perquè els afectats i les seves famílies coneguin de quins recursos disposen. A més, la prevenció és fonamental. Per això, ens comprometem a col·laborar amb Ateneu en campanyes de promoció de la salut cerebral”, ha indicat.

Respecte a la fiscalitat, ha assenyalat que el Partit Popular aposta per una rebaixa d’impostos i “atorgarem el tractament fiscal municipal més favorable possible a les persones amb discapacitat i les seves famílies, així com a les organitzacions en les quals s’agrupen”. “També hem de col·laborar en el finançament dels seus programes i amb les cessió de les instal·lacions per a desenvolupar-los”, ha subratllat.

Quant a l’accessibilitat, “garantim que totes les obres, tant les de nova creació com les reformes, que es realitzin des de la corporació local permetran l’accés universal físic i cognitiu de tota la ciutadania amb dany cerebral adquirit i acreditarem el compliment de la legislació vigent”. “El nostre compromís amb Ateneu i el DCA és absolut i saben que els acompanyarem en les seves demandes”, ha conclòs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.