fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Carrasco incorpora a Noelia Selma per a retornar-li l’autonomia a les festes

Carrasco incorpora a Noelia Selma per a retornar-li l’autonomia a les festes

La candidata a l’alcaldia de Castell贸, Bego帽a Carrasco, suma a la seva candidatura a les municipals a la primera dona a presidir la Junta de Festes fins que el govern municipal decid铆s, de manera uniliateral, prescindir este 貌rgan democr脿tic.

La candidata a l’alcaldia de Castell贸, Bego帽a Carrasco, suma a la seva candidatura a les municipals del pr貌xim 28 de maig a Noelia Selma Andr茅s. Va ser la primera dona a presidir la Junta de Festes, en 2019, triada democr脿ticament per l’Assemblea de Festes i va exercir en el c脿rrec fins que el govern municipal de l’alcaldessa socialista Amparo Marco va decidir suprimir, de manera unilateral, la Junta de Festes despr茅s de 30 anys d’hist貌ria. Un anunci que ha fet aquest mat铆 enfront del Palau de la Festa.

鈥淪umem per a guanyar i guanyar per a governar i millorar la vida dels castellonencs. 脡s molt necessari posar ordre en l’脿rea de festes, perqu猫 ha estat un desastre la gesti贸 pol铆tica de les festes a la nostra ciutat. Amb Noelia Selma retornarem l’autonomia a les festes, recuperarem la Junta de Festes perqu猫 el govern municipal deixi de polititzar-les. Castell贸 mereix un govern que escolti i atengui el 鈥榤贸n de la festa鈥, que deixi fer als col路lectius, que puguin triar lliurement perqu猫 s贸n els qui tenen l’experi猫ncia i els coneixements per a oferir el millor de les nostres festes a ve茂ns i visitants. Les festes s贸n un motor tur铆stic de primer ordre i anem a postar per la millor promoci贸 de la nostra ciutat鈥, assenyala Carrasco.

I afegeix: 鈥淣o 茅s de rebut que la regidoria de Festes hagi canviat fins a cinc ocasions de regidor i hagi tingut fins a dos gerents el Patronat Municipal de Festes. 脡s una mostra del poc inter猫s que tenen per l’脿rea m茅s enll脿 d’imposar les seves decisions pol铆tiques sense consultar a ning煤, ni respectar els acords adoptats per la comissi贸 que es va constituir en l’煤ltim congr茅s magdalenero que va tirar endavant importants avan莽os que ni tan sols han complert鈥.

鈥淓ls nostres compromisos passen per la modificaci贸 dels Estatuts del Patronat, perqu猫 l’Assemblea de Festes recuperi la capacitat de decisi贸 que li han llevat; complirem amb els compromisos del congr茅s Magdalenero; simplificarem tr脿mits burocr脿tics i instaurarem la finestreta 煤nica oberta tot l’any. Posarem en valor la Gaiata, i no pararem fins a aconseguir que sigui declarada BIC; el monument tindr脿 un empla莽ament preferent a la ciutat; reformarem el Magatzem de Gaiatas i dotarem de m茅s suport econ貌mic als col路lectius, recuperant i potenciant 鈥榚ls festes de carrer鈥欌, anuncia Carrasco.

鈥淎cabarem amb les inger猫ncies d’aquest govern que, en lloc d’ajudar als col路lectius festers que els van salvar la Magdalena passada, el que fan 茅s multar-los amb fins a 750 euros per ancorar les seves carpes quan no hi havia alternativa per a garantir la seguretat de tots i deure diners encara avui dia als prove茂dors de la passada Magdalena鈥, insisteix Carrasco.

Per la seva part Noelia Selma ha agra茂t la confian莽a dipositada en ella, per part de Bego帽a Carrasco. 鈥溍塻 una decisi贸 molt meditada a nivell personal. Jo soc festera i soc de les quals pensa que per a canviar les coses cal estar en primera l铆nia. Si en el 2018 vaig prendre la decisi贸 de presentar-me per a presidir la Junta de Festes i em vaig sotmetre als vots de l’Assemblea de Festes, ara aquest 茅s el moment鈥, ha assenyalat.
鈥溍塻 una pena perqu猫 no es va escoltar els festers en l’煤ltim congr茅s Magdalenero, ni tot el que es va treballar per aconseguir aquells acords. Els festers vol铆em ser m茅s aut貌mats per a fer les festes i ara 茅s molt complicat amb aquest sistema, per aix貌 treballarem per a canviar-lo鈥, ha afegit.

Si alguna cosa va caracteritzar l’猫poca de Noelia Selma al capdavant de la Junta de Festes en un per铆ode especialment convuls va ser unir a tots els col路lectius (gaiatas, ens vinculats i collas) entorn del seu equip. Durant aquest per铆ode es va aportar estabilitat i di脿leg a la Junta de Festes, que va ser eliminada per l’actual equip de govern despr茅s de tres d猫cades d’hist貌ria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.