fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Carrasco incorpora a Vicente Galiana al capdavant de la pionera Oficina de la Discapacitat

Carrasco incorpora a Vicente Galiana al capdavant de la pionera Oficina de la Discapacitat

La candidata del PP a l’Alcaldia, Bego帽a Carrasco, incorpora a Vicente Galiana, president de l’Associaci贸 de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana, al seu equip de treball per a coordinar l’Oficina de la Discapacitat, pionera a la ciutat, que formar脿 part de l’脿rea de Benestar Social a l’Ajuntament i vetllar脿 perqu猫 Castell贸 sigui accessible.

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de Castell贸, Bego帽a Carrasco, incorpora al seu equip de treball al president de l’Associaci贸 de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana (ASPEGUI) i tamb茅 membre d’associacions ve茂nals de la ciutat, Vicente Galiana, per a coordinar l’Oficina de la Discapacitat. 鈥淯na oficina, pionera a Castell贸, que crearem quan els castellonencs ens donin la seva confian莽a per a governar el pr貌xim 28 de maig. Vetllar脿 perqu猫 Castell贸 sigui accessible a totes les persones鈥, assenyala.

D’aquesta manera, Galiana entra a formar part de l’equip de treball que lidera Bego帽a Carrasco, per貌 no de la llista de la seva candidatura. 鈥淰olem que tots els castellonencs comptin per a construir el Castell贸 de totes les persones. S’estima que a la nostra ciutat s贸n m茅s de 10.000 les persones amb alguna mena de discapacitat visual, de mobilitat, auditiva, amb autisme鈥. Aquesta oficina comptar脿 amb recursos propis i estar脿 adscrita a l’脿rea de Benestar Social de l’Ajuntament, per descomptat tindr脿 molt en compte a la Mesa de la Discapacitat, donant-li la import脿ncia i l’atenci贸 que es mereix鈥, explica.

Aquest recurs ja funciona en Ajuntaments com el de Madrid, Val猫ncia o Elx. 鈥淎mb Vicente Galiana de coordinador, l’Oficina de la Discapacitat tindr脿 tres comeses: atendre i informar aquest col路lectiu, oferir orientaci贸 i assessorament tant dels seus drets com de les ajudes i serveis als quals poden accedir, aix铆 com recollir les seves reivindicacions; conscienciar de les dificultats a les quals s’enfronten en el seu dia a dia aquestes persones i ajudar-los i, en tercer lloc, contribuir a fer accessible Castell贸 de manera transversal, eliminant les barreres, amb la instal路laci贸 de sem脿fors sonors, la incorporaci贸 de pictogrames, que tant ajuden a les persones amb autisme, a m茅s de gronxadors adaptats鈥, explica Carrasco.

鈥淭otes les obres noves es faran complint la llei d’accessibilitat, 茅s la manera de garantir la inclusi贸 i la igualtat real d’oportunitats entre totes les persones鈥, insisteix Bego帽a Carrasco.

Per part seva, Vicente Galiana ha destacat l’efic脿cia de l’Oficina de la Discapacitat que ja funciona en altres municipis. 鈥淗o he viscut en altres ciutats i 茅s de gran ajuda i utilitat per a les persones amb problemes de mobilitat o amb algun altre tipus de discapacitat, fins i tot per als que venen de fora i fins i tot de l’estranger que ja de per si mateix afronten problemes per la seva discapacitat i, a m茅s, l’haver de moure’s per una ciutat que no coneixen. La ciutat de Castell贸 es mereix una Oficina de la Discapacitat com a capital de prov铆ncia que 茅s i ser exemple a la Comunitat Valenciana鈥.

I afegeix: 鈥淯n dels problemes grans que jo he tingut 茅s amb la mobilitat, abans a Castell贸 hi havia molts sem脿fors sonors que han anat desapareixent. He estat sempre una persona molt reivindicativa en aquest sentit, per aix貌, quan Bego帽a em va proposar participar en aquest projecte, em va agradar molt i vaig acceptar perqu猫 el conec i s茅 que 茅s de gran utilitat per al conjunt de persones amb discapacitat鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.