fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco incorpora a Vicente Galiana al capdavant de la pionera Oficina de la Discapacitat

Carrasco incorpora a Vicente Galiana al capdavant de la pionera Oficina de la Discapacitat

La candidata del PP a l’Alcaldia, Begoña Carrasco, incorpora a Vicente Galiana, president de l’Associació de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana, al seu equip de treball per a coordinar l’Oficina de la Discapacitat, pionera a la ciutat, que formarà part de l’àrea de Benestar Social a l’Ajuntament i vetllarà perquè Castelló sigui accessible.

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de Castelló, Begoña Carrasco, incorpora al seu equip de treball al president de l’Associació de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana (ASPEGUI) i també membre d’associacions veïnals de la ciutat, Vicente Galiana, per a coordinar l’Oficina de la Discapacitat. “Una oficina, pionera a Castelló, que crearem quan els castellonencs ens donin la seva confiança per a governar el pròxim 28 de maig. Vetllarà perquè Castelló sigui accessible a totes les persones”, assenyala.

D’aquesta manera, Galiana entra a formar part de l’equip de treball que lidera Begoña Carrasco, però no de la llista de la seva candidatura. “Volem que tots els castellonencs comptin per a construir el Castelló de totes les persones. S’estima que a la nostra ciutat són més de 10.000 les persones amb alguna mena de discapacitat visual, de mobilitat, auditiva, amb autisme…. Aquesta oficina comptarà amb recursos propis i estarà adscrita a l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament, per descomptat tindrà molt en compte a la Mesa de la Discapacitat, donant-li la importància i l’atenció que es mereix”, explica.

Aquest recurs ja funciona en Ajuntaments com el de Madrid, València o Elx. “Amb Vicente Galiana de coordinador, l’Oficina de la Discapacitat tindrà tres comeses: atendre i informar aquest col·lectiu, oferir orientació i assessorament tant dels seus drets com de les ajudes i serveis als quals poden accedir, així com recollir les seves reivindicacions; conscienciar de les dificultats a les quals s’enfronten en el seu dia a dia aquestes persones i ajudar-los i, en tercer lloc, contribuir a fer accessible Castelló de manera transversal, eliminant les barreres, amb la instal·lació de semàfors sonors, la incorporació de pictogrames, que tant ajuden a les persones amb autisme, a més de gronxadors adaptats”, explica Carrasco.

“Totes les obres noves es faran complint la llei d’accessibilitat, és la manera de garantir la inclusió i la igualtat real d’oportunitats entre totes les persones”, insisteix Begoña Carrasco.

Per part seva, Vicente Galiana ha destacat l’eficàcia de l’Oficina de la Discapacitat que ja funciona en altres municipis. “Ho he viscut en altres ciutats i és de gran ajuda i utilitat per a les persones amb problemes de mobilitat o amb algun altre tipus de discapacitat, fins i tot per als que venen de fora i fins i tot de l’estranger que ja de per si mateix afronten problemes per la seva discapacitat i, a més, l’haver de moure’s per una ciutat que no coneixen. La ciutat de Castelló es mereix una Oficina de la Discapacitat com a capital de província que és i ser exemple a la Comunitat Valenciana”.

I afegeix: “Un dels problemes grans que jo he tingut és amb la mobilitat, abans a Castelló hi havia molts semàfors sonors que han anat desapareixent. He estat sempre una persona molt reivindicativa en aquest sentit, per això, quan Begoña em va proposar participar en aquest projecte, em va agradar molt i vaig acceptar perquè el conec i sé que és de gran utilitat per al conjunt de persones amb discapacitat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.