fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco insta a Marco a explicar com suplirà la falta de sòl industrial després d’eliminar Ximo Puig l’oportunitat d’ampliar-ho a través del Pla d’Acció Territorial

Carrasco insta a Marco a explicar com suplirà la falta de sòl industrial després d’eliminar Ximo Puig l’oportunitat d’ampliar-ho a través del Pla d’Acció Territorial

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, urgeix explicacions després de conèixer-se que les al·legacions que a última hora va presentar el govern municipal al Pla d’Acció Territorial de la Conselleria no tenen recorregut. “Si no haguessin retallat sòl industrial en el Pla General Estructural, tal com demanàvem des del PP, avui no es ressentiria l’ampliació del Port. Marco i Puig condemnen a Castelló a ser menys competitiu”, explica.

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, insta l’alcaldessa Amparo Marco a explicar com suplirà la falta de sòl industrial després de conèixer-se que les al·legacions que a última hora van presentar al Pla d’Acció Territorial de la Conselleria no tenen recorregut. “Si haguessin apostat per no retallar sòl industrial en el Pla General Estructural, tal com insistim des del PP, avui Castelló no estaria condemnat a ser menys competitiu que altres capitals de província”, explica.

Els Populars van traslladar ahir dilluns, en Comissió Informativa, aquesta preocupació a l’equip de govern, perquè doni les oportunes explicacions després de conèixer-se que el Consell de Ximo Puig no té gens d’interès a resoldre les múltiples al·legacions que s’han presentat per part de diferents Ajuntaments, entre ells el de Castelló, al Pla d’Acció Territorial. Per silenci administratiu decauran.

“Per apostar l’equip de govern municipal per la retallada de metres quadrats destinats a sòl industrial i en haver de rectificar després presentant a última hora al·legacions al Pla d’Acció Territorial, avui Castelló segueix condemnat a estar en el furgó de cua de la recuperació econòmica. A la cua del creixement i a la cua de les oportunitats de futur per a crear ocupació”, apunta la portaveu Popular.

I afegeix: “El Pla General pel qual aposta l’Acord de Fadrell, que retalla en prop d’un milió els metres quadrats destinats a sòl industrial, els ha portat a fiar-ho tot a la modificació del Pla d’Acció Territorial, que ja sabem que no es va tocar. No interessa al Consell de cara a les eleccions quan té tantes veus en contra. Aquesta decisió de deixar caure el Pla d’Acció Territorial beneficiarà a molts Ajuntaments, però no a la nostra ciutat que veu limitat el seu futur econòmic. El Port i els polígons necessiten àrees d’expansió per a atreure empreses i crear ocupació i per a impulsar l’estació intermodal que ens faci créixer i ser més competitius”.

Carrasco lamenta que el govern d’Amparo Marco hagi venut fins a l’avorriment que Pla General, tal com està redactat actualment, és el model urbanístic que necessita la ciutat. “Ara mateix hi ha una falta de sòl industrial important perquè la seva única preocupació ha estat voler aprovar a tot córrer el Pla General sense reparar en les seves conseqüències”, argumenta.

“Des del PP l’advertim des de l’inici, suprimir sòl industrial suposa una greu limitació per al futur econòmic, presentem esmenes, demanem consens, però el seu entestament per agilitar el procés d’aprovació del Pla General els va portar a desoir, no sols al PP, sinó les peticions d’empresaris, constructors, arquitectes o aparelladors disconformes amb el seu model urbanístic”, conclou Begoña Carrasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.