fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco: “Mentre València ha publicat el bàndol oficial de les Falles, a Castelló es continua improvisant”

Carrasco: “Mentre València ha publicat el bàndol oficial de les Falles, a Castelló es continua improvisant”

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, lamenta que Ajuntaments veïns com València i Borriana vagin per davant de la capital. “Mentre ells sí s’han preocupat per les seves festes i la recuperació econòmica que porta aparellada, a Castelló hi ha hagut un desistiment de funcions per part de l’equip de govern municipal, que ha descarregant tota la responsabilitat en el món de la festa’. Ni s’aposta pels concerts, ni per les fondes quan sí que estan permesos. Si hi ha festes del Magdalena és gràcies als festers”, explica.

La portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló Begoña Carrasco, lamenta que mentre València ha publicat el bàndol oficial de les Falles, a Castelló es continua improvisant. “Els Ajuntaments com València i Borriana van per davant de la capital i podran tenir, després de dos anys, unes festes el més normalitzades possible en un escenari sanitari favorable. A Castelló se segueix sense apostar per una programació de màxims adaptada a la pandèmia. Ni s’aposta pels concerts, ni per les fondes, que sí que estan permesos i que són dues dels actes que més repercussió tenen per a l’economia. Si hi ha festes de la Magdalena és gràcies als festers”, assenyala.

En aquest sentit, Carrasco afegeix que “el desistiment de funcions -per part de l’equip de govern municipal que ha descarregant tota la responsabilitat en els col·lectius festers, i ho continua fent-, és el principal motiu pel qual avui dia seguim sense saber quin Magdalena tindrem. A València el bàndol oficial anunciador de la programació de Falles va ser publicat fa dues setmanes i ja és conegut per tots”.

El bàndol municipal de la capital del Túria inclou les directrius generals de mobilitat, autorització d’instal·lacions i ocupació del domini públic aprovades per acord de la Junta de Govern Local el passat 4 de febrer. No obstant això, “a Castelló, una cosa tan evident com per on discorrerà el Pregó i altres cavalcades, encara no està confirmat, només sabem que el recorregut serà similar al de Nadal, però gens concret. El que sí que sabem és que l’ofrena de flors a la Mare de Deu del Lledó es veurà afectada per les polèmiques obres de l’avinguda. L’entestament per dur-les a terme malgrat una oposició majoritària acaba entelant un dels actes més esperats de la Magdalena”, lamenta Carrasco.

El fet que altres Ajuntaments ja estiguin dedicats al cent per cent a promocionar les seves festes, “demostra que voler és poder, però Castelló ha tornat a arribar tard. El regidor de Festes continua allargant encara avui el desconcert i la incertesa a milers de castellonencs que tenen posades totes les expectatives en la injecció econòmica i el baló d’oxigen que suposen les festes de la Magdalena, una vegada es constata l’evolució favorable de la pandèmia”, conclou Begoña Carrasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.