fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco presenta un decàleg de mesures per a ajudar a la joventut a afrontar la crisi del covid-19

Carrasco presenta un decàleg de mesures per a ajudar a la joventut a afrontar la crisi del covid-19

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, impulsa un full de ruta, al costat de Noves Generacions, amb accions que seran proposades en la reunió que està previst que hui se celebre a la ciutat i en la qual el president de NNGG, Cristián Ramírez, serà l’encarregat de traslladar les demandes dels joves.

El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló proposa mesures per a mitigar els efectes que la crisi del Covid-19 està ocasionant també en el col·lectiu dels joves. “Els joves estan doblement afectats per esta situació. Mentre que els estudiants han d’adaptar-se a una nova manera de formar-se des de casa i no sempre amb els recursos necessaris; els qui es troben ja en el mercat laboral, intentant accedir al mateix o tractant d’emprendre, afronten múltiples dificultats que hem de pal·liar”, advertix la portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco.

És per això que, el Grup Municipal Popular, al costat de Noves Generacions, el sector jove del Partit Popular de Castelló, ha preparat un document en el qual es recullen una sèrie de propostes i mesures, amb la finalitat que l’Ajuntament puga posar-les en marxa. Per a això, precisament, el president de Noves Generacions, Cristian Ramírez, traslladarà també les mateixes en el transcurs d’una reunió que s’ha organitzat hui entre els diversos col·lectius juvenils de la ciutat de Castelló, i en la qual també participarà el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes.

Es tracta d’un full de ruta, per exemple, amb accions destinades al foment de l’ocupació i a facilitar l’accés al nou model educatiu establit des de l’inici de la pandèmia. “El futur de tota una generació depén de les nostres decisions presents”, assevera Carrasco. I afig que “l’Ajuntament de Castelló ha d’actuar des de la responsabilitat, amb les idees clares i compromisos reals, que arriben als qui més el necessiten i no es queden en simples promeses per a copar titulars”.

Cursos formatius per a l’orientació i promoció laboral, ajudes en el lloguer o la hipoteca o incentius a la contractació indefinida de joves són només algunes de les propostes econòmiques. “No es tracta d’una ‘carta als Reis Mags’, són mesures factibles amb les quals pensem que els nostres joves se sentiran fets costat a l’hora d’emprendre un negoci; les empreses, impulsades a contractar-los i els estudiants amb pocs recursos, animades a no abandonar i continuar formant-se”, matisa. I és que “hem d’eliminar la bretxa digital i ajudar els escolars sense recursos a adquirir material escolar”. També aposta per proporcionar ajudes per a l’obtenció de la ‘primera ocupació’ en empreses castellonenques per a titulats universitaris i titulats en FP amb escassa o cap experiència.

En concret, el Partit Popular de la ciutat de Castelló, reclama a l’equip de govern “l’aprovació immediata” de les següents propostes:

1- Cursos formatius per a l’orientació i promoció laboral. Elaboració de currículums, preparació entrevistes de treball, foment de l’emprenedoria, idiomes, etc.

2- Bonificació de serveis públics. Potenciar l’accessibilitat dels joves al transport públic (Bicicas, Tram i autobús) dins de la ciutat, aplicant una tarifa plana reduïda.

3- Condonació de l’IBI i la taxa de fems. Beneficis fiscals per a joves, així com deduccions per inversió en els seus projectes, eliminació de la taxa de permisos d’obres, etc.

4- Ajudes en el lloguer o la hipoteca. Instar a la Generalitat a la modificació del tipus de gravamen en l’Impost sobre Transmissions Patrimonials Oneroses, a través de la reducció dels actuals o de bonificacions des de l’Ajuntament, amb la finalitat de promoure una política social d’habitatge per a joves. Així mateix, establir un tipus del 1,5% per als béns adquirits amb l’objectiu d’iniciar una activitat econòmica ja siga per a constituir una seu social o el centre de treball.

5- Incentius a la contractació indefinida de joves. Fomentar l’estabilitat en l’ocupació en titulats universitaris o d’FP en grau superior, a través de contractes indefinit en llocs de treball on es facen tasques pròpies de la seua àrea de formació. Així com, incentius per a promoure els contractes en pràctiques de joves que disposen de titulació acadèmica que habilite la realització d’aquest tipus de contracte.

6- Beques per a pràctiques no laborals. Proporcionar ajudes per a l’obtenció de la ‘primera ocupació’ en empreses castellonenques per a joves titulats universitaris i titulats en FP, amb escassa o cap experiència. Per a això, es fa especial èmfasi a garantir l’alta, la cotització a la Seguretat Social i una remuneració equivalent al SMI per a jornades superiors a 20 hores.

7- Ajudes a l’emprenedoria. Instaurar un programa “Quota Zero”. Subvenció al 100% de la quota d’autònoms per als joves durant els primers 24 mesos des de l’alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms. De la mateixa manera, oferir ajudes en les despeses mensuals del negoci, llum, aigua…

8- Creació d’un Fons Reembossable d’ajuda als joves. Dins del programa d’emprenedoria, facilitar: l’accés al finançament per a futurs projectes, per mitjà de préstecs a llarg termini i interés bonificat, que permeta finançar l’inici d’activitats empresarials; i, a la formació específica a través de màsters, cursos d’especialització, idiomes, etc.

9- Dotar de material escolar. Ajudar econòmicament als estudiants que no disposen de recursos per a l’adquisició de material escolar.

10- Eliminar la bretxa digital. Davant l’adopció de la docència i avaluació online, crear un conjunt de mesures per a mitigar els efectes de la bretxa digital entre l’alumnat.

“Els joves són un altre dels col·lectius vulnerables de la nostra ciutat. Ja suportaven taxes de desocupació molt superiors a la mitjana des de la passada crisi econòmica, i llavors vam veure com molts dels nostres adolescents més ben formats havien d’eixir a l’estranger a la recerca d’oportunitats. Ara, quan el problema encara no s’havia resolt, tornem a caure de ple en una nova crisi, en la qual ells tornaran a ser els grans perjudicats. O actuem ràpid i amb contundència o, a este pas, no hi haurà tornada arrere. No pot haver-hi cap generació perduda de castellonenques”, conclou Carrasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.