fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Carrasco presenta un dec脿leg de mesures per a ajudar a la joventut a afrontar la crisi del covid-19

Carrasco presenta un dec脿leg de mesures per a ajudar a la joventut a afrontar la crisi del covid-19

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castell贸, Bego帽a Carrasco, impulsa un full de ruta, al costat de Noves Generacions, amb accions que seran proposades en la reuni贸 que est脿 previst que hui se celebre a la ciutat i en la qual el president de NNGG, Cristi谩n Ram铆rez, ser脿 l’encarregat de traslladar les demandes dels joves.

El Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castell贸 proposa mesures per a mitigar els efectes que la crisi del Covid-19 est脿 ocasionant tamb茅 en el col路lectiu dels joves. “Els joves estan doblement afectats per esta situaci贸. Mentre que els estudiants han d’adaptar-se a una nova manera de formar-se des de casa i no sempre amb els recursos necessaris; els qui es troben ja en el mercat laboral, intentant accedir al mateix o tractant d’emprendre, afronten m煤ltiples dificultats que hem de pal路liar”, advertix la portaveu del Grup Municipal Popular, Bego帽a Carrasco.

脡s per aix貌 que, el Grup Municipal Popular, al costat de Noves Generacions, el sector jove del Partit Popular de Castell贸, ha preparat un document en el qual es recullen una s猫rie de propostes i mesures, amb la finalitat que l’Ajuntament puga posar-les en marxa. Per a aix貌, precisament, el president de Noves Generacions, Cristian Ram铆rez, traslladar脿 tamb茅 les mateixes en el transcurs d’una reuni贸 que s’ha organitzat hui entre els diversos col路lectius juvenils de la ciutat de Castell贸, i en la qual tamb茅 participar脿 el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Castell贸, Jorge Ribes.

Es tracta d’un full de ruta, per exemple, amb accions destinades al foment de l’ocupaci贸 i a facilitar l’acc茅s al nou model educatiu establit des de l’inici de la pand猫mia. “El futur de tota una generaci贸 dep茅n de les nostres decisions presents”, assevera Carrasco. I afig que “l’Ajuntament de Castell贸 ha d’actuar des de la responsabilitat, amb les idees clares i compromisos reals, que arriben als qui m茅s el necessiten i no es queden en simples promeses per a copar titulars”.

Cursos formatius per a l’orientaci贸 i promoci贸 laboral, ajudes en el lloguer o la hipoteca o incentius a la contractaci贸 indefinida de joves s贸n nom茅s algunes de les propostes econ貌miques. “No es tracta d’una ‘carta als Reis Mags’, s贸n mesures factibles amb les quals pensem que els nostres joves se sentiran fets costat a l’hora d’emprendre un negoci; les empreses, impulsades a contractar-los i els estudiants amb pocs recursos, animades a no abandonar i continuar formant-se”, matisa. I 茅s que “hem d’eliminar la bretxa digital i ajudar els escolars sense recursos a adquirir material escolar”. Tamb茅 aposta per proporcionar ajudes per a l’obtenci贸 de la ‘primera ocupaci贸’ en empreses castellonenques per a titulats universitaris i titulats en FP amb escassa o cap experi猫ncia.

En concret, el Partit Popular de la ciutat de Castell贸, reclama a l’equip de govern “l’aprovaci贸 immediata” de les seg眉ents propostes:

1- Cursos formatius per a l’orientaci贸 i promoci贸 laboral. Elaboraci贸 de curr铆culums, preparaci贸 entrevistes de treball, foment de l’emprenedoria, idiomes, etc.

2- Bonificaci贸 de serveis p煤blics. Potenciar l’accessibilitat dels joves al transport p煤blic (Bicicas, Tram i autob煤s) dins de la ciutat, aplicant una tarifa plana redu茂da.

3- Condonaci贸 de l’IBI i la taxa de fems. Beneficis fiscals per a joves, aix铆 com deduccions per inversi贸 en els seus projectes, eliminaci贸 de la taxa de permisos d’obres, etc.

4- Ajudes en el lloguer o la hipoteca. Instar a la Generalitat a la modificaci贸 del tipus de gravamen en l’Impost sobre Transmissions Patrimonials Oneroses, a trav茅s de la reducci贸 dels actuals o de bonificacions des de l’Ajuntament, amb la finalitat de promoure una pol铆tica social d’habitatge per a joves. Aix铆 mateix, establir un tipus del 1,5% per als b茅ns adquirits amb l’objectiu d’iniciar una activitat econ貌mica ja siga per a constituir una seu social o el centre de treball.

5- Incentius a la contractaci贸 indefinida de joves. Fomentar l’estabilitat en l’ocupaci贸 en titulats universitaris o d’FP en grau superior, a trav茅s de contractes indefinit en llocs de treball on es facen tasques pr貌pies de la seua 脿rea de formaci贸. Aix铆 com, incentius per a promoure els contractes en pr脿ctiques de joves que disposen de titulaci贸 acad猫mica que habilite la realitzaci贸 d’aquest tipus de contracte.

6- Beques per a pr脿ctiques no laborals. Proporcionar ajudes per a l’obtenci贸 de la ‘primera ocupaci贸’ en empreses castellonenques per a joves titulats universitaris i titulats en FP, amb escassa o cap experi猫ncia. Per a aix貌, es fa especial 猫mfasi a garantir l’alta, la cotitzaci贸 a la Seguretat Social i una remuneraci贸 equivalent al SMI per a jornades superiors a 20 hores.

7- Ajudes a l’emprenedoria. Instaurar un programa “Quota Zero”. Subvenci贸 al 100% de la quota d’aut貌noms per als joves durant els primers 24 mesos des de l’alta en el R猫gim Especial de Treballadors Aut貌noms. De la mateixa manera, oferir ajudes en les despeses mensuals del negoci, llum, aigua…

8- Creaci贸 d’un Fons Reembossable d’ajuda als joves. Dins del programa d’emprenedoria, facilitar: l’acc茅s al finan莽ament per a futurs projectes, per mitj脿 de pr茅stecs a llarg termini i inter茅s bonificat, que permeta finan莽ar l’inici d’activitats empresarials; i, a la formaci贸 espec铆fica a trav茅s de m脿sters, cursos d’especialitzaci贸, idiomes, etc.

9- Dotar de material escolar. Ajudar econ貌micament als estudiants que no disposen de recursos per a l’adquisici贸 de material escolar.

10- Eliminar la bretxa digital. Davant l’adopci贸 de la doc猫ncia i avaluaci贸 online, crear un conjunt de mesures per a mitigar els efectes de la bretxa digital entre l’alumnat.

“Els joves s贸n un altre dels col路lectius vulnerables de la nostra ciutat. Ja suportaven taxes de desocupaci贸 molt superiors a la mitjana des de la passada crisi econ貌mica, i llavors vam veure com molts dels nostres adolescents m茅s ben formats havien d’eixir a l’estranger a la recerca d’oportunitats. Ara, quan el problema encara no s’havia resolt, tornem a caure de ple en una nova crisi, en la qual ells tornaran a ser els grans perjudicats. O actuem r脿pid i amb contund猫ncia o, a este pas, no hi haur脿 tornada arrere. No pot haver-hi cap generaci贸 perduda de castellonenques”, conclou Carrasco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.