fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló celebra el primer Debat sobre l’Estat de la Ciutat després del canvi de govern

Castelló celebra el primer Debat sobre l’Estat de la Ciutat després del canvi de govern

La sessió plenària, ajornada al juny per a no coincidir amb la campanya electoral del 26J, dibuixarà la visió de tots els grups polítics.

L’Ajuntament de Castelló celebrarà aquest dijous, 15 de setembre, el primer Debat sobre l’Estat de la Ciutat després del canvi de govern segellat al juny de 2015. La Junta de Portaveus va acordar ajornar fins a setembre, en lloc d’a mitjan juny com era habitual, la celebració d’aquesta sessió plenària extraordinària per a evitar que coincidira amb la campanya electoral de les eleccions generals del 26J.

La Junta de Portaveus ha ratificat avui en una reunió presidida pel vicealcalde, Enric Nomdedéu, l’acord assolit el 9 de maig sobre les intervencions i l’ordre que se seguirà aquest dijous en la sessió del Debat sobre l’Estat de la Ciutat. Així, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, realitzarà la intervenció d’obertura amb una durada de 15 minuts. Posteriorment, cadascun dels cinc grups polítics tindrà un primer torn d’intervencions de 10 minuts per a després obrir una rèplica, també de cada grup, de 7 minuts de durada. Finalment, tancarà el debat la intervenció de l’alcaldessa, també amb una durada de 7 minuts.

Marco ja va destacar al maig i ha reiterat ara la importància d’aquest debat ja que “és l’oportunitat d’explicar a la ciutadania la gestió política que hem realitzat durant l’últim any i el ple és l’escenari polític on cal fer-ho”. L’alcaldessa de Castelló ha subratllat que aquest pròxim dijous “els grups amb representació municipal rendirem compte de la nostra activitat política als ciutadans perquè l’ajuntament ha d’obrir les seues portes a la societat i donar explicacions de la seua gestió”.

Finalment, la primera edil ha insistit que “els membres de l’equip de govern som partidaris de la màxima transparència en la gestió pública” i ha afegit que “la ciutadania està reclamant més participació en el govern de la ciutat i més transparència en la gestió i aquest tipus de debats són un element clau per a aconseguir-ho”. En aquest sentit, cal destacar que el ple sobre l’Estat de la Ciutat s’ha consolidat com un dels debats de major importància polític de quants se celebren en l’Ajuntament de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.