fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 cerca el consens en la nova ordenan莽a per a regular les tanques publicit脿ries

Castell贸 cerca el consens en la nova ordenan莽a per a regular les tanques publicit脿ries

El regidor Rafa Sim贸 convoca al sector per a presentar-los un primer esborrany i arreplegar les seues inquietuds i propostes.

L’Ajuntament de Castell贸, a trav茅s de la Regidoria d’Ordenaci贸 del Territori, ha iniciat la redacci贸 d’una nova ordenan莽a que regule la instal路laci贸 de tanques publicit脿ries i pose fi al descontrol dels 煤ltims anys. El regidor Rafa Sim贸 ha reunit a les empreses del sector “amb l’objectiu de consensuar un document que ajude a superar els errors del passat i constribu茂sca a asseure les bases d’una ordenan莽a realista que regule el sector”.

Els t猫cnics de l’脿rea de control urban铆stic han elaborat un primer esborrany sobre el qual, ara, els empresaris faran les corresponents aportacions. Un document base que pret茅n regular la instal路laci贸 de tanques, monopostes, lones en edificis, pintures en mitgeres, entre unes altres.

Quant a les ubicacions, la proposta de partida de l’Ajuntament de Castell贸 茅s prohibir la instal路laci贸 d’aquest tipus d’elements publicitaris en l’avinguda Ferrandis Salvador, en l’avinguda Verge del Lled贸, en el cam铆 La Plana, en la Marjaleria, en el nucli hist貌ric i en el casc hist貌ric del segle XIX. En canvi s铆 que es permetran en les rondes de circumval路laci贸, l’avinguda del Mar, el cam铆 Serradal, l’avinguda Val猫ncia, la carretera d’Almassora i l’avinguda Enrique Gimeno.

Del treball col路laboratiu amb les empreses del sector s’acabaran de definir altres aspectes com les caracter铆stiques t猫cniques dels diferents suports, el nombre de tanques perm猫s en funci贸 de la superf铆cie del terreny o la longitud de fa莽ana, la regulaci贸 de la seua instal路laci贸 en funci贸 del tipus de s貌ls, etc猫tera.

El regidor d’Ordenaci贸 de Territori, Rafa Sim贸, ha insistit que es tracta “d’una nova ordenan莽a que solament mira al passat el just per a evitar els errors, que pret茅n ordenar el caos existent en l’actualitat i asseure les bases del tipus de ciutat que volem per als pr貌xims anys”. Sim贸 ha subratllat la import脿ncia d’escoltar al sector, que puguen presentar les seues propostes “amb els 煤nics l铆mits d’ajustar-se a la legalitat i a alguns criteris que per a l’Ajuntament s贸n b脿sics, com la delimitaci贸 de zones que queden exemptes de la instal路laci贸 de publicitat”.

D’aquesta primera reuni贸 ja s’han arreplegat algunes propostes que s’incorporaran a l’ordenan莽a i s’han empla莽at a una pr貌xima reuni贸 per a seguir avan莽ant en la seua redacci贸. L’edil Rafa Sim贸 ha assenyalat que “ara 茅s el moment de fer les propostes perqu猫 l’ordenan莽a complisca amb les expectatives de l’Ajuntament i del sector de la publicitat exterior”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.