fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló inicia la implantació d’un sistema telemàtic per a celebrar plens amb garanties de seguretat i participació política

Castelló inicia la implantació d’un sistema telemàtic per a celebrar plens amb garanties de seguretat i participació política

El govern municipal convocarà un gran acte de duel públic i homenatge quan la ciutat recupere la normalitat.

L’Ajuntament de Castelló implantarà un sistema telemàtic per a poder celebrar plens municipals amb plenes garanties de seguretat i de participació política i votació mentre estiguen en vigor les restriccions per l’estat d’alarma davant el coronavirus. El govern municipal, a través d’Alcaldia, ha donat les instruccions oportunes per a facilitar el desenvolupament de les sessions plenàries per via telemàtica. La decisió es produeix després de la impossibilitat de celebrar el ple de març en compliment de les limitacions del Reial decret 463/2020 de 14 de març, pel qual es va declarar l’estat d’alarma, i per a garantir la seguretat del personal municipal.

En este sentit, s’ha donat instrucció als serveis tècnics de l’Ajuntament per a iniciar les gestions per a implantar un sistema de comunicació interactiu que, al mateix temps, atorgue totes les garanties procedimentals que exigix la llei i garantisca la seguretat tecnològica, la participació política i la validesa del debat i votació dels membres de la corporació municipal.

Cal recordar que estos serveis tècnics estan en l’actualitat desenvolupant el pla de teletreball que permet mantindre l’activitat institucional durant l’estat d’alarma, per la qual cosa les sessions plenàries de la corporació municipal es convocaran en el moment en el qual els sistemes tecnològics permeten un desenvolupament del ple amb totes les garanties que exigeix el màxim òrgan de participació política municipal.

D’altra banda, des d’Alcaldia s’ha rebutjat la petició del grup municipal popular i col·lectius com l’associació Hazteoir.org en la qual reclamaven arriar les banderes del palau municipal perquè onegen a mitja asta per la crisi de la covid-19. Així, s’ha comunicat que, en estos moments, en el qual la població continua combatent a la pandèmia, les banderes romandran enlaire per a simbolitzar el treball, suport i la tenacitat de tots els sectors i de la ciutadania per a afrontar esta emergència sanitària.

El govern municipal ha comunicat que convocarà un gran acte oficial de duel públic per les víctimes de la pandèmia quan la ciutat recupere la normalitat. L’acte servirà per a recordar a les víctimes, però també per a homenatjar a tot el personal sanitari, d’emergències i a tots els col·lectius que estan fent front a la pandèmia des dels seus respectius sectors i a la ciutadania per romandre a les seues cases.

Leave a Reply

Your email address will not be published.