fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 presentar脿 a Bratislava l’estudi europeu de gesti贸 sostenible de l’aigua de pluja del Raval Universitari

Castell贸 presentar脿 a Bratislava l’estudi europeu de gesti贸 sostenible de l’aigua de pluja del Raval Universitari

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, destaca l’oportunitat de presentar en un f貌rum internacional aquest nou projecte.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Us贸, exposar脿 el 28 d’octubre a Bratislava l’estudi europeu de gesti贸 sostenible i eficient de l’aigua de pluja (CoSuDS), que utilitza com a barri pilot per a la recerca el Raval Universitari de Castell贸. La regidora Sara Us贸 ha afirmat que “茅s molt important mostrar a Europa els projectes innovadors que estem protagonitzant a Castell贸 i el nostre dinamisme”. Us贸 tamb茅 ha destacat que aquesta confer猫ncia internacional “茅s una oportunitat per a exportar la nostra experi猫ncia i, al mateix temps, xopar-nos de les iniciatives que s’estan desenvolupant en altres ciutats europees que participen”.

Ja el dimarts, dia 25 d’octubre, la capital eslovaca acollir脿 la confer猫ncia internacional “Cities and Water” i Castell贸 participar脿 en la tercera sessi贸 “Ciutats i gesti贸 eficient de l’aigua” presentant el CoSuDS. Durant aquesta part de la confer猫ncia, diferents ciutats com Porto (Portugal), Leeuwarden (Holanda) i Castell贸 explicaran les seues experi猫ncies en relaci贸 a les solucions basades en la naturalesa i les innovacions en tecnologia que han emprat per a gestionar l’aigua de manera m茅s eficient i poder crear ciutats m茅s resistents a impactes de la naturalesa com a sequeres i inundacions.

El projecte CoSuDS (Collaborative transition towards sustainable urban drainage: making it happen at district scale) est脿 liderat per l’Institut de Recerca d’Enginyeria de l’Aigua i Medi ambient de la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia (IIAMA-UPV). Aix铆, juntament amb l’Ajuntament de Castell贸, l’Institut Valenci脿 de l’Edificaci贸 (IVE) i la Fundaci贸 INNDEA de l’Ajuntament de Val猫ncia, cerquen amb aquest estudi afavorir la transici贸 cap a una gesti贸 m茅s eficient i sostenible de l’aigua de pluja en les ciutats, mitjan莽ant l’煤s de sistemes urbans de drenatge sostenible (SuDS).

Per a la regidora Sara Us贸, aquest projecte es basa en “xicotetes millores en la gesti贸 de l’aigua de pluja que permetr脿 un gran estalvi d’un recurs natural tan esc脿s com l’aigua i reportar脿 m茅s benestar al Raval Universitari”.

L’estudi t茅 com a objectiu principal proporcionar eines que ajuden a les autoritats locals en la presa de decisions quant a sostenibilitat, mitigaci贸 de riscos d’inundaci贸 i efici猫ncia energ猫tica. cal destacar que CoSuDS est脿 finan莽ant per la plataforma Climate-KIC, dins del programa Pathfinder, i t茅 una durada de 6 mesos, fins a desembre d’enguany.

El projecte CoSuDS va celebrar el 29 de setembre en el Centre per a la Innovaci贸 en Energia i Sostenibilitat (CIES) de Castell贸 la primera de les tres sessions col路laboratives entre totes les institucions participants, empreses del sector i ve茂ns del barri pilot. L’objectiu d’aquesta primera reuni贸 va ser diagnosticar els problemes de drenatge de l’aigua del Raval i proposar diferents solucions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.