fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló trasllada a Europa la reivindicació que es reordenen les zones pesqueres del Mediterrani

Castelló trasllada a Europa la reivindicació que es reordenen les zones pesqueres del Mediterrani

Els regidors Rafa Simó i José Luis López aconsegueixen que es trasllade una pregunta sobre la plataforma pesquera entre Almenara i el Delta de l’Ebre.

La Comissió Europea respondrà a una pregunta sobre pesca presentada a instàncies de l’Ajuntament de Castelló després de la ronda de reunions que van mantenir la setmana passada el tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, i el regidor de Benestar Social i Joventut, José Luis López. “El sector pesquer és clau en l’economia local, tant pels llocs de treball que genera com per la diversificació econòmica que suposa, el producte de qualitat que aporta a la gastronomia i l’arrelament social i cultural en el Grau pel que para nosaltres és clau la seua defensa”, ha explicat Simó.

La qüestió sobre la qual es demana a la Comissió Europea que es posicione aborda la reestructuració de les zones pesqueres del Mediterrani, una de les reivindicacions del sector pesquer del Grau. La interpel·lació instarà a l’organisme europeu a “sol·licitar l’estudi cientificotècnic de reestructuració de la GSAO6, que estiga basat en criteris oceanogràfics, biològics, mediambientals i pesquers, entre uns altres. A més, que analitze els possibles greuges comparatius en la zona”. La proposta es traslladrà a través de l’europarlamentària Clara Aguilera García.

Simó ha explicat que en aquests moments la zona del Mediterrani entre Múrcia i la costa francesa està considerada com una única zona pesquera. “El sector pesquer del Grau reivindica que s’estudie, amb criteris tècnics, la subdivisió d’aquesta gran zona ja que existeix una plataforma diferenciada entre el Delta de l’Ebre i Almenara i aquesta petició és la que hem traslladat als europarlamentaris amb els quals ens hem reunit perquè eleven la pregunta a la Comissió Europea perquè entenem que es tracta d’una reivindicació legítima i que pot suposar una millora per al sector”, ha defensat el tinent d’Alcaldia del Grau.

Els regidors Rafa Simó i José Luis López van aprofitar la seua visita a Brussel·les per a presentar el projecte Grau Xarxa Oberta, un projecte de regeneració urbana i inclusió social amb un pressupost de 5,8 milions que suposa l’adequació de vuit espais urbans, el disseny de connectors verds i la instal·lació de living boxes com a espais de trobada social.

Aquesta nova xarxa estarà composta per espais i infraestructures socials, culturals i educatives existents en l’actualitat però amb un nivell d’ús inadequat i amb una necessitat d’adaptació per a cobrir les necessitats reals d’equipaments del Grau en l’àmbit cultural, educatiu i social. També inclourà espais públics oberts, no urbanitzats o necessitats d’una intervenció per a convertir-los en punts de trobada i marc per a la realització de les actuacions culturals, artístiques, socials o formatives.

Leave a Reply

Your email address will not be published.