fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

César Durá (NNGG): “Fa falta una Diputació que estiga preocupada per les necessitats dels joves castellonencs” – Entrevista al president provincial de NNGG de Castelló

César Durá (NNGG): “Fa falta una Diputació que estiga preocupada per les necessitats dels joves castellonencs” – Entrevista al president provincial de NNGG de Castelló

César Durà és un jove Vila-realenc de 22 anys, estudiant de la Universitat Jaume I, del grau de Dret. Un jove que creu fermament en els seus ideals i que creu que la política és l’única ferramenta per a canviar el dia a dia i per ajudar a millorar esta societat. Fa poc va ser elegit president de les Noves Generacions de la Província de Castelló.

Diari Millars: Quin és el projecte de NNGG per a la joventut de la província?
César Durá: En Noves Generacions de la província de Castelló som un projecte fort i unit. Un projecte que aglutina a més de 300 joves de nord a sud de la nostra província, però quin és l’objectiu de Noves Generacions? Hi ha dos objectius molt clars. El primer, treballar per tots els joves d’esta província i el segon, guanyar les eleccions per a ser útils des de les institucions públiques , des dels ajuntaments, i des de la Diputació per a tots els joves de la província de Castelló. Per això, la tasca que realitzarem pròximament és renovar totes aquelles juntes locals que no estan actives i sobretot buscar més gent jove a totes aquelles juntes locals que estan fent un gran treball en els seus municipis, perquè com he dit abans, la nostra funció i la nostra prioritat és guanyar les pròximes eleccions locals, que el Partit Popular siga el guanyador el maig del 2023, que aconsegueixi el major nombre de regidors, el major nombre d’alcaldies i que la nostra presidenta, Marta Barrachina, siga la pròxima presidenta de la Diputació provincial, perquè això suposarà més oportunitats i un millor futur per a la província de Castelló i per als castellonencs.

D.M.: Parlem del nord de la província. Els joves que es troben a Vinaròs, a Peníscola, Benicarló entre altres, estan ben connectats amb la resta de la província per un transport públic bàsic com el tren?
C.D.: En els rodalies veiem els dos models clars de gestió que hi ha entre el Partit Popular i el Partit Socialista.

Quan governava el Partit Popular en el govern d’Espanya entre Vinaròs i Castelló hi havia 12 freqüències de trens diaris. Ara ha governat el Partit Socialista i només hi ha 9. Quan governava el Partit Popular, entre València i Castelló hi havia 79 trens diaris. Hui en dia governa el Partit Socialista i només hi ha 43, és a dir, 36 trens menys entre Castelló i València i 3 freqüències de trens menys entre Vinaròs i Castelló.

El que li demanem a Ximo Puig, al president de la Generalitat, i a José Martí, president de la Diputació, és que defensen Castelló, que reivindiquen les necessitats dels joves d’esta província, que necessitem més freqüències de rodalies per a tenir més mobilitat per anar a la nostra universitat, per anar als nostres llocs de treball o per a realitzar qualsevol activitat que necessitem rodalies. Per això, des de Noves Generacions i des del Partit Popular de la Província de Castelló, sempre estarem al costat dels joves reivindicant eixes necessitats o eixes freqüències de rodalies.

D.M.: Estaves parlant que molts joves venien a l’UJI amb tren a estudiar, però és fàcil per a un jove poder estudiar en la universitat? Té suport del govern a través de beques o ajudes?
C.D.: Per part de la Generalitat, no. Hem vist que, en l’anterior curs, el curs 2020 – 2021, els estudiants van rebre zero euros per part de la Generalitat.

Les beques-salari que disposen de 8 milions d’euros, es van resoldre en el mes de març passat i s’han cobrat a principis d’este curs. És a dir, durant l’any 2020-2021, de les beques salari, els joves de la Província de Castelló han rebut zero euros. I de les beques estudi, que disposa la Generalitat, de cinc milions d’euros per a elles, s’han resolt fa dos dies. Per tant, el que demanem des de Noves Generacions, al govern de la Generalitat és que treballen, que posen tot el seu treball a resoldre les beques com més aviat millor, perquè els joves de la província de Castelló el que necessiten son estos diners per a poder dur a terme els nostres estudis amb la màxima flexibilitat i amb la màxima normalitat possible.

D.M.: I després dels estudis s’entra en la fase de cerca d’ocupació. Com es troba la situació d’ocupació juvenil a la nostra província?
C.D.: La situació d’ocupació juvenil a la província de Castelló és una situació molt dolenta. Hui dia hem pogut comprovar el mes d’octubre passat, com gairebé 4100 joves, majors de 25 anys volen trobar un lloc de treball a la província de Castelló i no poden. Per això el que li demanem als diferents governs socialistes és que incentiven la cerca d’ocupació.

A la Diputació li demanem que garantisca un pla d’ocupació juvenil, li demanem que baixe els impostos. Demanem a les administracions públiques que aposten per la FP dual. També que es flexibilitzen els contractes de pràctiques perquè els joves puguen tenir la màxima experiència possible a l’hora d’entrar en els seus llocs de treball. I també el que no volem els joves de la província de Castelló són subvencions per part de l’esquerra. El que volem són oportunitats, la qual cosa volem és treballar per a guanyar-nos un millor futur.

El que li dic jo als joves de la província de Castelló és que aquí tenen als millors aliats. Aquí tenen al Partit Popular i a Noves Generacions del Partit Popular per a donar-los polítiques econòmiques clares per a abaixar-los els impostos, perquè en el partit popular creiem en la cultura de l’esforç, en la cultura del treball com a motors d’esta societat i el progrés d’esta societat.

D.M.: És fàcil per un jove de la nostra província tindre el seu propi habitatge?
C.D.: La veritat és que l’habitatge en la nostra província va lligada molt a les oportunitats que un jove té de trobar la seua primera feina. I com he dit abans, quasi 4119 joves en la província de Castelló, menors de 25 anys volen treballar i no poden. El que fan falta són polítiques econòmiques clares. El que fan falta són baixades d’impostos. El que fa falta és incentivar la FP dual per a eixos joves que no tenen un treball puguen aconseguir un treball per a aconseguir més oportunitats i un major futur en el seu dia a dia. Eixe millor futur va de la mà de poder aconseguir un habitatge, de poder aconseguir emancipar-se, deixar l’habitatge dels seus pares i tenir més llibertat per a la seua pròpia presa de decisions i per a poder construir per a ells mateixos un futur millor.

D.M.: I finalment, com podem aconseguir que els joves de l’interior de la província es queden en els pobles vivint?
C.D.: El Partit Popular de la província de Castelló sempre ha sigut un exemple en la lluita contra la despoblació. Hui en dia veiem com en la Diputació provincial del Partit Socialista, l’únic que els preocupa és canviar-li el nom o canviar la forma de fer a tot allò que va fer el Partit Popular. No està preocupat per lluitar de primera mà pels problemes dels Castellonencs i un d’eixos problemes és la despoblació.

En el Parit Popular, vam fer molt per lluitar contra la despoblació, però cal continuar treballant i per això li proposem el govern socialista de la Diputació Provincial que faça un pla de digitalització de l’interior. Que faça un pla de carreteres. Que faça un pla d’assistència tècnica en municipis de l’interior. Que faça un pla d’habitatges. Tot això són oportunitats pels joves de l’interior, per a poder quedar-se en el seu propi municipi, crear el seu propi negoci en el seu propi municipi i lluitar contra la despoblació.

Fa falta una diputació que estiga preocupada per les necessitats dels joves castellonencs, que estiga apegada al nostre territori i sobretodo que conega esta província i el Partit Socialista, ni està apegat al territori ni coneix la nostra província.

Leave a Reply

Your email address will not be published.