fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ciutadans (C’s) aposta per un model educatiu trilingüe universal i de qualitat

Ciutadans (C’s) aposta per un model educatiu trilingüe universal i de qualitat

El portaveu, Vicente Vidal, reclama “un pacte per l’Educació basat en el consens amb totes les parts implicades”.

El portaveu de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha afirmat que “C’s aposta per un model educatiu trilingüe universal i de qualitat, i que per açò, votarà a favor de modificar el model lingüístic de la Conselleria d’Educació”. “S’ha de garantir el trilingüisme en l’educació pública perquè els nostres fills utilitzen els tres idiomes en igualtat de condicions, el castellà, el valencià i l’anglès”, ha assenyalat Vidal.

En aquest sentit, l’edil ha apuntat que “cal defensar que en tots els cursos, independentment del decret que s’aplique, almenys una assignatura no lingüística es vehicule en cadascuna de les tres llengües, castellà, valencià i anglès”.

Així mateix, el regidor ha subratllat que “urgeix un pacte per l’Educació nacional, autonòmic i local basat en el consens perquè l’ensenyament no siga un arma política i s’aconseguisca l’estabilitat que necessita el nostre sistema educatiu en benefici dels alumnes”. “Hauríem d’emular el sentit d’Estat que tenen en altres països del nostre entorn en aquest àmbit”, ha aclarit Vidal, qui ha incidit que “cal cercar l’acord no solament entre els grups polítics, sinó també amb tota la comunitat educativa, famílies, centres i docents”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.