fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ciutadans (C’s) de Castell贸 reclama l’Accessibilitat Universal en la Xarxa ferrovi脿ria espanyola

Ciutadans (C’s) de Castell贸 reclama l’Accessibilitat Universal en la Xarxa ferrovi脿ria espanyola

L’edil Cristina Gabarda subratlla que “la taxa de persones amb mobilitat redu茂da segons l’Enquesta de Discapacitat ascendeix a un 9’92 per cent a la Comunitat Valenciana”.

La regidora de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de Castell贸, Cristina Gabarda, ha reclamat “l’Accessibilitat Universal en la Xarxa ferrovi脿ria espanyola, perqu猫 茅s un dret fonamental de tots els espanyols que requereix infraestructures adequades a les necessitats de tots els ciutadans, tamb茅 d’aquells amb mobilitat redu茂da”. “Amb aquest objectiu, Ciutadans ha registrat una declaraci贸 institucional instant al Ministeri de Foment, ADIF i RENFE, a elaborar un Pla de Mesures Urgents i pressupost perqu猫 es desenvolupe i garantisca la completa accessibilitat per als usuaris del tren”, ha explicat l’edil.

“La ciutat de Castell贸 compta en la seua estaci贸 amb el servei de personal d’Adif i Renfe per a facilitar l’acc茅s al tren per貌 des de Ciutadans reclamem fer un pas m茅s i comptar amb trens adaptats per a garantir el lliure acc茅s als mateixos per a aconseguir la igualtat d’oportunitats”, ha afegit Gabarda. En aquest sentit, la regidora ha assenyalat que “en C’s estem lluitant per aconseguir l’accessibilitat universal des de totes les institucions, com ja ho vam demostrar en el seu moment presentant una iniciativa en el Congr茅s dels Diputats”.

Aix铆 mateix, l’edil ha recalcat que “la taxa de depend猫ncia i les dades de l’Enquesta de Discapacitat, Autonomia personal i situacions de Depend猫ncia que reflecteixen que les persones amb discapacitat suposen un 9,92 per cent de la poblaci贸 de la Comunitat Valenciana, ens obliguen a atendre a les seues necessitats”. “L’accessibilitat 茅s clau per a poder assegurar i facilitar una vida digna a tots els ciutadans, sense caure en cap tipus de discriminaci贸 i aquesta adequaci贸 茅s fonamental si es vol garantir l’autonomia individual i la plena igualtat d’oportunitats”, ha concl貌s Gabarda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.