fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ciutadans (C’s) de Castelló reclama l’Accessibilitat Universal en la Xarxa ferroviària espanyola

Ciutadans (C’s) de Castelló reclama l’Accessibilitat Universal en la Xarxa ferroviària espanyola

L’edil Cristina Gabarda subratlla que “la taxa de persones amb mobilitat reduïda segons l’Enquesta de Discapacitat ascendeix a un 9’92 per cent a la Comunitat Valenciana”.

La regidora de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de Castelló, Cristina Gabarda, ha reclamat “l’Accessibilitat Universal en la Xarxa ferroviària espanyola, perquè és un dret fonamental de tots els espanyols que requereix infraestructures adequades a les necessitats de tots els ciutadans, també d’aquells amb mobilitat reduïda”. “Amb aquest objectiu, Ciutadans ha registrat una declaració institucional instant al Ministeri de Foment, ADIF i RENFE, a elaborar un Pla de Mesures Urgents i pressupost perquè es desenvolupe i garantisca la completa accessibilitat per als usuaris del tren”, ha explicat l’edil.

“La ciutat de Castelló compta en la seua estació amb el servei de personal d’Adif i Renfe per a facilitar l’accés al tren però des de Ciutadans reclamem fer un pas més i comptar amb trens adaptats per a garantir el lliure accés als mateixos per a aconseguir la igualtat d’oportunitats”, ha afegit Gabarda. En aquest sentit, la regidora ha assenyalat que “en C’s estem lluitant per aconseguir l’accessibilitat universal des de totes les institucions, com ja ho vam demostrar en el seu moment presentant una iniciativa en el Congrés dels Diputats”.

Així mateix, l’edil ha recalcat que “la taxa de dependència i les dades de l’Enquesta de Discapacitat, Autonomia personal i situacions de Dependència que reflecteixen que les persones amb discapacitat suposen un 9,92 per cent de la població de la Comunitat Valenciana, ens obliguen a atendre a les seues necessitats”. “L’accessibilitat és clau per a poder assegurar i facilitar una vida digna a tots els ciutadans, sense caure en cap tipus de discriminació i aquesta adequació és fonamental si es vol garantir l’autonomia individual i la plena igualtat d’oportunitats”, ha conclòs Gabarda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.