fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ciutadans (C’s) proposa constituir una ‘Film Commission’ per a potenciar Castelló com a lloc de rodatge

Ciutadans (C’s) proposa constituir una ‘Film Commission’ per a potenciar Castelló com a lloc de rodatge

L’edil, José Antonio Zamora, demana que “el turisme cinematogràfic s’integre en el Pla Estratègic de Turisme elaborat per la UJI”

El regidor de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de Castelló, José Antonio Zamora, ha proposat “constituir una ‘Film Commission’ dependent del Consistori per a potenciar la presència de la ciutat com a lloc de rodatge de cinema, publicitat i altres produccions audiovisuals”. “L’Executiu ha d’impulsar, a semblança d’altres ciutats espanyoles, una estratègia d’atracció de rodatges que, a més de seguir fomentant les produccions locals, convertisca a Castelló en referent també per a la indústria cinematogràfica”, ha afegit el regidor.

“Les indústria culturals i, dins d’aquestes, la indústria del cinema es presenta com un sector amb grans possibilitats de desenvolupament i motor d’impuls econòmic, com hem pogut veure aquest estiu amb la gravació de ‘Juego de Tronos’ a Peñíscola”, ha recordat l’edil. En aquest sentit, el regidor ha recalcat que “el turisme cinematogràfic és un dels àmbits de creixement en el turisme per açò, hauria d’integrar-se dins del Pla Estratègic de Turisme que està elaborant la UJI per a la capital de la Plana”.

“Les ‘Film Commission’, que ja estan presents en altres ciutats espanyoles, són les entitats encarregades d’aconseguir d’una banda, la captació de rodatges i, per una altra, l’augment de visitants després de la difusió multitudinària del film”, ha explicat Zamora. Així doncs, per a l’edil “aquesta iniciativa suposaria una eina important per a una ciutat que ha de continuar dinamitzant-se i obrint nous horitzons per al seu desenvolupament cultural i turístic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.