fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Compromís impugna els pressupostos de Benicàssim per 2016 perquè consagren el malbaratament del PP

Compromís impugna els pressupostos de Benicàssim per 2016 perquè consagren el malbaratament del PP

El grup municipal de Compromís per Benicàssim denuncia que els pressupostos de 2016 inclouen partides que “suposen un sobrecost per a les arques públiques difícilment justificable”.

Així ho ha manifestat Joan Bonet, portaveu de Compromís al consistori, que ha posat com a exemple “la moda de contractar serveis a través del ‘rènting’, una pràctica que ha fet que en ocasions es tripliquin i fins i tot es multipliquin per quatre els costos , si es comparen amb els de mercat de compra venda “.

En aquest sentit, Bonet ha destacat l’adjudicació de la gestió de la piscina municipal. Segons el regidor de Compromís, “a més de que paguem 207.000 euros cada any, un quantitat absurda, no hi ha cap mecanisme de control que ens permeta saber si aquest preu és excessiu o no”. Així mateix, Bonet denuncia que a l’empresa concessionària “se li ha permès obrir un gimnàs i un bar amb terrassa sense pagar res per això, la qual cosa suposa una competència deslleial per a altres bars i gimnasos del municipi. I encara més: el gimnàs i el bar es van fer amb diners de l’ajuntament, és a dir, de tots els veïns”.

D’altra banda, Bonet justifica la presentació de la reclamació sobre els pressupostos en el fet que “són uns impostos absolutament injustificats, molt elevats, la qual cosa ha provocat que moltes famílies hagin de demanar un préstec per poder-los pagar, tant l’IBI com les plusvàlues per herència”. El regidor, a més, ha explicat que els funcionaris “cobren molt més del que especifica la normativa, és a dir, les percepcions complementàries sobrepassen el límit del75% que està estipulat. Potser convindria començar per aquí per racionalitzar les despeses d’aquesta administració i així els veïns no haurien de pagar tants impostos “.

El portaveu de Compromís a l’ajuntament de Benicàssim ha posat altres exemples del malbaratament del govern de Susana Marqués “com els sobrecostos en la compra de la gespa artificial del camp de futbol del costat de la piscina, que ha acabat costant el triple del que estava pressupostat”. La compra de motocicletes per ‘rènting’ (cinc vegades més cares que el seu preu normal), o els homenatges a turistes “que suposen una despesa de 50.000 euros però que no milloren en res el producte turístic de Benicàssim ni tenen incidència en la reactivació del motor econòmic de la ciutat “.

Joan Bonet critica que en el pressupost “hi ha una retallada de 70.000 euros per a activitats culturals que ja havien estat programades”. Per aquest motiu, en opinió del regidor de Compromís, “ja avancem que s’hauran de fer modificacions de crèdit”.

El pressupost de Benicàssim per al 2016 no fa sinó “beneir la inèrcia del PP durant tots aquests anys”. Bonet es lamenta que l’equip de Susana Marqués “segueix sense planificar, ni assenyalar quin camí ha de prendre la ciutat per construir el seu futur. La política urbanística, per exemple, s’ha desbloquejat gràcies a la feina de Compromís “, que va presentar una moció per aclarir la situació dels PAI. “Si no es fa aquest treball, només podem acabar en el desastre”, ha conclòs Bonet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.