fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Coneix els candidats de Podem per a les eleccions autonòmiques i locals

Coneix els candidats de Podem per a les eleccions autonòmiques i locals

Les primàries de Podem han donat nom als candidats a la presidència de la Generalitat i a les alcaldies de Castelló, València i Alacant.

Rubén Martínez Dalmau, de la llista Endavant Podem, ha guanyat les primàries de Podem amb quasi un 44% dels punts, enfront del 35.20 % de la candidata de Renaix Podem, María Dolores Giménez, el 14.89 % de Àngels Varó, candidata de Marea Oberta, i el 5.95% del candidat independent José Luis Valdés Fernández.

Els primers set llocs per al cos de llista als Corts Valencianes han sigut també per a la llista Endavant Podem, amb Pilar Lima, Ferran Martínez, Beatriu Gascó i Verdier, Naiara Davó, Irene Rosario, Cristina Cabedo i Jaume Monfort. Rosana Pastor, de Renaix Podem, ha arribat al vuitè lloc en la suma total de punts. També s’ha volgut destacar des de Podem el que una valenciana, Esther Sanz, haja sigut la quarta persona més votada en la llista per a les eleccions europees.

En aquests comicis es triaven també les candidatures per a les alcaldies i les cossos de llista dels quatre municipis més poblats de la Comunitat Valenciana. María Oliver ha sigut la guanyadora a València, Xavier López Díez a Alacant, Fernando Navarro a Castelló i José Bustamante a Elx.

Quant a la participació, hi ha hagut un augment en les grans ciutats pel que fa als últims processos interns a la Secretaria General i Consell Ciutadà Autonòmic, la qual cosa posa de manifest la importància que el municipalisme està adquirint dins de la nostra organització en aquest nou cicle electoral. El total de vots emesos ha sigut de 5240 per al cap i cos de llista dels Corts Valencianes.

El secretari general Antonio Estañ ha destacat l’augment detectat en la participació en les grans ciutats en les quals coincidia el procés municipal i ha volgut felicitar a tus els i les participants. «Donem l’enhorabona a tots els nous candidats i candidates i estem convençuts que seran dignes representants locals i autonòmics», ha assenyalat, «vam seguir avançant en democràcia i participació interna i ara queda preparar-nos per a posar damunt de la taula el millor projecte possible i consolidar el canvi polític en tot el País Valencià».

Cal recordar que Podem utilitza el sistema habitual de Podemos, una variant de l’anomenat Desborda que permet seleccionar candidatures de diferents llestes i ordenar-les per importància i punts, per la qual cosa és impossible comptabilitzar “vots” com a tals.

Una vegada ordenades per províncies i a l’espera dels últims factors de correcció, la llista quedaria així:

Castelló

1. Irene Gómez
2. Cristina Cabedo
3. Enric Pla
4. César Jiménez
5. Marisa Saavedra
6. Oscar Langa
7. Maria Jose Prieto
8. Benito Pérez
9. Manu Escrig
10. África Montilla

Alacant

1. Ruben Martínez Dalmau
2. Beatriz Gascó Verdier
3. Naiara Davo Bernabeu
4. Anabel Mateu Torres
5. David Vegara Rodriguez
6. Maria Isabel Garcia Vizcaino
7. Lidia Isabel Montero
8. Cristina Menargues Rives
9. José María Copete Fernández
10. Àngels Varó Peral

València

1. Pilar Lima Gozálvez
2. Ferran Martínez Ruiz
3. Jaume Monfort I Signes
4. Rosana Pastor Muñoz
5. Mar Blanch Hernández
6. Antonio Montiel Márquez
7. María Dolores Giménez
8. Jordi Alaman I Tabero
9. Rocío Segura Ale
10. Pau Vivas Lopez

Leave a Reply

Your email address will not be published.