fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Consens municipal per a modificar la plusvàlua municipal

Consens municipal per a modificar la plusvàlua municipal

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha aconseguit sumar en la Junta de Portaveus celebrada aquesta setmana a tots els grups polítics amb representació en la Corporació Provincial a la moció presentada inicialment pel Grup Popular a fi d’instar al Govern al fet que inicie, al costat de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, els estudis necessaris per a la modificació de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana i així poder beneficiar als veïns de tota la província.

D’aquesta manera, a la sessió plenària del pròxim dimarts, la reivindicació del Govern Provincial s’elevarà en forma de declaració institucional, “unint sota una mateixa veu la petició de tota una província en benefici d’aquells contribuents castellonencs que malgrat que la pèrdua del valor dels seus immobles s’han vist afectats per aquesta plusvàlua municipal”.

És per açò que després del ple ordinari del mes de març “i amb la força del respatler de tots els grups polítics”, la Diputació li traslladarà al Govern la necessitat d'”estudiar les normes d’aquest impost local perquè en cas que no existisca un augment del valor del terreny, els contribuents no hagen de fer front al gravamen”.

Una altra conseqüència positiva del Cim d’Alcaldes

Tot açò, com ha ressenyat Moliner, “des de la major de les lleialtats institucionals, però abanderant la reivindicació que ens han traslladat els veïns de la província a través dels seus alcaldes i que fem nostra per a cercar una solució al problema plantejat”. Precisament, és una altra conseqüència directa més de les peticions que els ajuntaments van traslladar al president de la Diputació en el Cim d’Alcaldes celebrada fa amb prou faenes un parell de setmanes.

En aquest sentit, el president provincial ha destacat que “aquest front comú ens permetrà actuar des d’un front polític comú per a cercar una solució real a un problema que ha afectat nombrosos contribuents castellonencs que han vist com aquest impost local aplicat a la transmissió d’un immoble els ha suposat una despesa econòmica malgrat que el terreny haja perdut valor”.

Cal recordar que la declaració institucional es recolza en una sentència del Tribunal Constitucional del passat mes en la qual s’anul·la parcialment l’impost de plusvàlua municipal de Guipúscoa, en justificar que no es pot gravar un impost quan no s’ha produït un guany econòmic per part del contribuent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.