fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Consens municipal per a modificar la plusv脿lua municipal

Consens municipal per a modificar la plusv脿lua municipal

El president de la Diputaci贸, Javier Moliner, ha aconseguit sumar en la Junta de Portaveus celebrada aquesta setmana a tots els grups pol铆tics amb representaci贸 en la Corporaci贸 Provincial a la moci贸 presentada inicialment pel Grup Popular a fi d’instar al Govern al fet que inicie, al costat de la Federaci贸 Espanyola de Municipis i Prov铆ncies, els estudis necessaris per a la modificaci贸 de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana i aix铆 poder beneficiar als ve茂ns de tota la prov铆ncia.

D’aquesta manera, a la sessi贸 plen脿ria del pr貌xim dimarts, la reivindicaci贸 del Govern Provincial s’elevar脿 en forma de declaraci贸 institucional, “unint sota una mateixa veu la petici贸 de tota una prov铆ncia en benefici d’aquells contribuents castellonencs que malgrat que la p猫rdua del valor dels seus immobles s’han vist afectats per aquesta plusv脿lua municipal”.

脡s per a莽貌 que despr茅s del ple ordinari del mes de mar莽 “i amb la for莽a del respatler de tots els grups pol铆tics”, la Diputaci贸 li traslladar脿 al Govern la necessitat d'”estudiar les normes d’aquest impost local perqu猫 en cas que no existisca un augment del valor del terreny, els contribuents no hagen de fer front al gravamen”.

Una altra conseq眉猫ncia positiva del Cim d’Alcaldes

Tot a莽貌, com ha ressenyat Moliner, “des de la major de les lleialtats institucionals, per貌 abanderant la reivindicaci贸 que ens han traslladat els ve茂ns de la prov铆ncia a trav茅s dels seus alcaldes i que fem nostra per a cercar una soluci贸 al problema plantejat”. Precisament, 茅s una altra conseq眉猫ncia directa m茅s de les peticions que els ajuntaments van traslladar al president de la Diputaci贸 en el Cim d’Alcaldes celebrada fa amb prou faenes un parell de setmanes.

En aquest sentit, el president provincial ha destacat que “aquest front com煤 ens permetr脿 actuar des d’un front pol铆tic com煤 per a cercar una soluci贸 real a un problema que ha afectat nombrosos contribuents castellonencs que han vist com aquest impost local aplicat a la transmissi贸 d’un immoble els ha suposat una despesa econ貌mica malgrat que el terreny haja perdut valor”.

Cal recordar que la declaraci贸 institucional es recolza en una sent猫ncia del Tribunal Constitucional del passat mes en la qual s’anul路la parcialment l’impost de plusv脿lua municipal de Guip煤scoa, en justificar que no es pot gravar un impost quan no s’ha produ茂t un guany econ貌mic per part del contribuent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.