fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

C’s de Castelló lamenta que les actuacions d’acadèmies i col·legis es programen en horari lectiu en la Mostra d’Arts Escèniques

C’s de Castelló lamenta que les actuacions d’acadèmies i col·legis es programen en horari lectiu en la Mostra d’Arts Escèniques

L’edil Cristina Gabarda defensa “les arts escèniques com a eixida professional” però demana al bipartit que “respecte el compliment del currículum escolar”.

La regidora de Ciutadans (C’s) en l’Ajuntament de Castelló, Cristina Gabarda, ha lamentat que “les actuacions d’escoles i acadèmies de música i dansa s’hagen programat en horari lectiu dins de la Mostra d’Arts Escèniques”. “Aquestes actuacions estan protagonitzades principalment per adolescents o universitaris que han de deixar d’acudir a classe per a poder mostrar el seu talent dins de la cita organitzada pel Consistori posat que l’equip de Govern les ha programat d’11:00 a 14:00 i 17:00 a 20:00 hores, quan es podria haver repartit les seues actuacions en dues vesprades”, ha explicat l’edil.

“Si volem lluitar des de l’Ajuntament contra l’absentisme, no podem afavorir que els alumnes de les acadèmies, escoles i col·legis deixen d’assistir a classe per a participar en aquesta iniciativa, que des de Ciutadans recolzem”, ha aclarit l’edil. En aquest sentit, Gabarda ha insistit que “és una bona oportunitat perquè els joves castellonencs mostren el seu talent però l’Executiu Local podria oferir-los la mateixa oportunitat fora de l’horari lectiu perquè puguen seguir amb les classes al mateix temps que participen en la Mostra d’Arts Escèniques”.

“No hem de relegar les arts escèniques a activitats extraescolars posat que són en si mateixes una eixida professional per a aquests joves, però per part del bipartit s’ha de respectar també el compliment del currículum escolar si es té possibilitat de fer-ho simplement ajustant la programació”, ha conclòs la regidora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.