fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

CSenMov lamenta que l’Ajuntament no se sume a la declaració en favor de la llibertat d’expressió

CSenMov lamenta que l’Ajuntament no se sume a la declaració en favor de la llibertat d’expressió

La formació assembleària va lliurar una Declaració Institucional que no ha comptat amb el suport de la resta de grups perquè apel·lava a la desobediència davant la Llei de Seguretat Ciutadana, batejada popularment com a Llei Mordassa.

El grup assembleari Castelló en Moviment va presentar una Declaració Institucional en defensa de la llibertat d’expressió. Com explica el seu portaveu Xavi del Señor “volíem que l’Ajuntament mostre el seu compromís davant les retallades sobre les llibertats públiques i drets fonamentals que el govern popular està exercint” en referència a la Llei de Seguretat Ciutadana, la qual restringeix, segons el regidor, “de manera innecessària i desproporcionada llibertats bàsiques com és l’exercici col·lectiu del dret a la llibertat d’opinió i expressió”.

El PP va aprovar a finals del 2014, aquesta llei, batejada popularment com a “Llei Mordassa”. La seua aplicació castiga per exemple les manifestacions no comunicades formalment, que poden ser multades entre 30.000 euros i 600.000 euros. Centenars d’entitats han mostrat el seu rebuig, i la seua derogació és una de les reivindicacions de la totalitat de partits excepte el PP i Ciutadans.

Des de la formació ciutadana van lliurar aquesta iniciativa per aconseguir que el ple de l’Ajuntament instara les diferents administracions a revisar la legislació per garantir l’exercici del dret a la llibertat d’expressió. També per oposar-se des de la corporació municipal a lleis que “pretenen dissuadir a la gent a participar en manifestacions per expressar les seues opinions”. En la Declaració el grup municipal apel·lava a la Carta dels Drets Humans per qüestionar la legislació d’àmbit estatal.

El punt que més discòrdia ha provocat amb la resta de grups polítics ha estat la proposta de practicar l’objecció de consciència, el qual no ha comptat amb el suport de la resta de grups polítics a l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.