fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

CSenMov lamenta que l’Ajuntament no se sume a la declaraci贸 en favor de la llibertat d’expressi贸

CSenMov lamenta que l’Ajuntament no se sume a la declaraci贸 en favor de la llibertat d’expressi贸

La formaci贸 assemble脿ria va lliurar una Declaraci贸 Institucional que no ha comptat amb el suport de la resta de grups perqu猫 apel路lava a la desobedi猫ncia davant la Llei de Seguretat Ciutadana, batejada popularment com a Llei Mordassa.

El grup assembleari Castell贸 en Moviment va presentar una Declaraci贸 Institucional en defensa de la llibertat d’expressi贸. Com explica el seu portaveu Xavi del Se帽or 鈥渧ol铆em que l’Ajuntament mostre el seu comprom铆s davant les retallades sobre les llibertats p煤bliques i drets fonamentals que el govern popular est脿 exercint鈥 en refer猫ncia a la Llei de Seguretat Ciutadana, la qual restringeix, segons el regidor, 鈥渄e manera innecess脿ria i desproporcionada llibertats b脿siques com 茅s l’exercici col路lectiu del dret a la llibertat d’opini贸 i expressi贸鈥.

El PP va aprovar a finals del 2014, aquesta llei, batejada popularment com a 鈥淟lei Mordassa鈥. La seua aplicaci贸 castiga per exemple les manifestacions no comunicades formalment, que poden ser multades entre 30.000 euros i 600.000 euros. Centenars d’entitats han mostrat el seu rebuig, i la seua derogaci贸 茅s una de les reivindicacions de la totalitat de partits excepte el PP i Ciutadans.

Des de la formaci贸 ciutadana van lliurar aquesta iniciativa per aconseguir que el ple de l’Ajuntament instara les diferents administracions a revisar la legislaci贸 per garantir l’exercici del dret a la llibertat d’expressi贸. Tamb茅 per oposar-se des de la corporaci贸 municipal a lleis que 鈥減retenen dissuadir a la gent a participar en manifestacions per expressar les seues opinions鈥. En la Declaraci贸 el grup municipal apel路lava a la Carta dels Drets Humans per q眉estionar la legislaci贸 d’脿mbit estatal.

El punt que m茅s disc貌rdia ha provocat amb la resta de grups pol铆tics ha estat la proposta de practicar l’objecci贸 de consci猫ncia, el qual no ha comptat amb el suport de la resta de grups pol铆tics a l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.