fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

CSenMov sol路licita convocar urgentment la Mesa d’emerg猫ncia social per impulsar les primeres mesures

CSenMov sol路licita convocar urgentment la Mesa d’emerg猫ncia social per impulsar les primeres mesures

Demanen convocar una segona sessi贸 per fer seguiment dels avan莽os en pol铆tiques d’emerg猫ncia. Exigeixen al Govern que la taula no quede en paper mullat ni en declaraci贸 de bones intencions.

Traslladaran mesures concretes en mat猫ria d’habitatge, rendes d’emerg猫ncia, jornals de vila i protocols d’atenci贸 municipals.

En la primera trobada, que va reunir l’alcaldessa, el regidor de Benestar Social, i les regidores d’Habitatge i Igualtat i d’Impuls econ貌mic, amb la regidora de la formaci贸 assemble脿ria Paz Beltran, es va realitzar una presa de contacte i es van assentar les bases de treball per a l’impuls i seguiment de pol铆tiques socials considerades priorit脿ries pels tres grups pol铆tics. Esta setmana Castell贸 en Moviment ha sol路licitat que la segona reuni贸 per a l’elaboraci贸 del Pla d’emerg猫ncia social es realitze abans de les festes de la Magdalena, i concretar actuacions, objectius i terminis.

Des del grup municipal, van demanar la creaci贸 d’aquesta Mesa en el marc del seguiment del Pacte, donant prioritat m脿xima a aquests objectius en el curt termini. 鈥溍塻 per aix貌 que vam demanar la implicaci贸 d’Amparo Marco, i de diferents regidories. Volem un treball conjunt, que implique els diferents departaments en pol铆tiques comuns. Volem compromisos clars amb objectius a curt termini i tots els recursos personals i econ貌mics possibles en la lluita contra els efectes de la crisi sobre les fam铆lies m茅s vulnerables鈥 defensa la regidora.

Per a aquesta segona sessi贸 de treball, des de l’agrupaci贸 municipalista proposen 鈥渕esures concretes, amb objectius i calendari clar i ajustat a la situaci贸 d’emerg猫ncia social鈥. En concret, demanaran tots els esfor莽os pol铆tics i econ貌mics per tal que les llistes d’espera d’habitatge social i de Renda Garantida de Ciutadania es redu茂squen a curt termini. 鈥淣ecessitem mesures fermes de pressi贸 als grans propietaris privats d’habitatges buits (bancs, immobili脿ries, esgl茅sia), i tamb茅 p煤blics (SAREB i EIGE). I conveniar amb la Conselleria d’igualtat i pol铆tiques inclusives, per tal d’avan莽ar els pagaments de la Renda Garantida a les fam铆lies amb major necessitat econ貌mica鈥 demanda la regidoria Beltran.

Una altra de les mesures que el grup assembleari vol posar en marxa de forma immediata s贸n els 鈥渏ornals de vila, per resoldre casos de pobresa i exclusi贸 social amb treballs municipals鈥. Tamb茅 pretenen revisar els protocols de funcionament dels recursos socials d’emerg猫ncia, amb l’objectiu d’adaptar-los a les necessitats reals de la ciutadania. En aquest sentit, la regidora Beltran ha declarat: 鈥渟abem que les regidories estan treballant cadascuna en accions relacionades amb emerg猫ncia social. Algunes accions han tingut bons resultats i r脿pids, per貌 en general valorem que ens trobem en una situaci贸 en qu猫 cal un nou impuls de forma coordinada. Cal una acci贸 decidida i contundent per exemple en mat猫ria de borsa social d’habitatge o de millora dels protocols municipals d’ajudes socials鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.