fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

CSenMov sol·licita convocar urgentment la Mesa d’emergència social per impulsar les primeres mesures

CSenMov sol·licita convocar urgentment la Mesa d’emergència social per impulsar les primeres mesures

Demanen convocar una segona sessió per fer seguiment dels avanços en polítiques d’emergència. Exigeixen al Govern que la taula no quede en paper mullat ni en declaració de bones intencions.

Traslladaran mesures concretes en matèria d’habitatge, rendes d’emergència, jornals de vila i protocols d’atenció municipals.

En la primera trobada, que va reunir l’alcaldessa, el regidor de Benestar Social, i les regidores d’Habitatge i Igualtat i d’Impuls econòmic, amb la regidora de la formació assembleària Paz Beltran, es va realitzar una presa de contacte i es van assentar les bases de treball per a l’impuls i seguiment de polítiques socials considerades prioritàries pels tres grups polítics. Esta setmana Castelló en Moviment ha sol·licitat que la segona reunió per a l’elaboració del Pla d’emergència social es realitze abans de les festes de la Magdalena, i concretar actuacions, objectius i terminis.

Des del grup municipal, van demanar la creació d’aquesta Mesa en el marc del seguiment del Pacte, donant prioritat màxima a aquests objectius en el curt termini. “És per això que vam demanar la implicació d’Amparo Marco, i de diferents regidories. Volem un treball conjunt, que implique els diferents departaments en polítiques comuns. Volem compromisos clars amb objectius a curt termini i tots els recursos personals i econòmics possibles en la lluita contra els efectes de la crisi sobre les famílies més vulnerables” defensa la regidora.

Per a aquesta segona sessió de treball, des de l’agrupació municipalista proposen “mesures concretes, amb objectius i calendari clar i ajustat a la situació d’emergència social”. En concret, demanaran tots els esforços polítics i econòmics per tal que les llistes d’espera d’habitatge social i de Renda Garantida de Ciutadania es reduïsquen a curt termini. “Necessitem mesures fermes de pressió als grans propietaris privats d’habitatges buits (bancs, immobiliàries, església), i també públics (SAREB i EIGE). I conveniar amb la Conselleria d’igualtat i polítiques inclusives, per tal d’avançar els pagaments de la Renda Garantida a les famílies amb major necessitat econòmica” demanda la regidoria Beltran.

Una altra de les mesures que el grup assembleari vol posar en marxa de forma immediata són els “jornals de vila, per resoldre casos de pobresa i exclusió social amb treballs municipals”. També pretenen revisar els protocols de funcionament dels recursos socials d’emergència, amb l’objectiu d’adaptar-los a les necessitats reals de la ciutadania. En aquest sentit, la regidora Beltran ha declarat: “sabem que les regidories estan treballant cadascuna en accions relacionades amb emergència social. Algunes accions han tingut bons resultats i ràpids, però en general valorem que ens trobem en una situació en què cal un nou impuls de forma coordinada. Cal una acció decidida i contundent per exemple en matèria de borsa social d’habitatge o de millora dels protocols municipals d’ajudes socials”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.