fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Educació ofereix activitats extraescolars al migdia per a frenar l’absentisme escolar

Educació ofereix activitats extraescolars al migdia per a frenar l’absentisme escolar

El “Guitarrista Tàrrega” és el primer col·legi en el qual s’engega la iniciativa per a assegurar que els xiquets acudisquen a classe a la vesprada.

La Regidoria d’Educació, amb Enric Porcar al capdavant, ha impulsat recentment una nova iniciativa que té l’objectiu de col·laborar per a minimitzar i combatre l’absentisme escolar en la ciutat de Castelló.

Així, Porcar ha aconseguit implicar a dos clubs esportius de la ciutat, com són l’equip de futbol sala ‘Castelló Futbol Sala’ i al de bàsquet ‘Nou Bàsquet Femení Castelló’, perquè en les hores del migdia, els alumnes puguen gaudir d’activitats esportives.

Segons el regidor, “detectàrem que un dels majors problemes que causaven l’absentisme escolar era el fet que molts xiquets que al migdia anaven a la seua casa a dinar, ja no tornaven al col·legi a les vesprades. Amb aquesta iniciativa, oferint-los activitats esportives com a futbol o bàsquet durant aqueixes hores, els alumnes es queden en el col·legi i ens assegurem que a la vesprada també estan atenent a les classes”.

El primer col·legi en el qual s’ha engegat la iniciativa ha sigut el Guitarrista Tàrrega, situat en el Grup Perpetu Socors, i que a més és un dels centres CAES de la capital de la Plana i un dels que més pateix la problemàtica de l’absentisme escolar.

El regidor ha recordat que Castelló s’ha adherit a l’Associació de Ciutats Educadores (AICE) perquè la “educació és un assumpte en el qual s’han d’implicar tots els agents socials, no solament escoles, instituts o universitats, també clubs, entitats esportives, associacions culturals o de veïns, entre uns altres”.

Aquesta iniciativa demostra, una vegada més, el compromís de la regidoria i de l’equip de Govern Local amb els CAES de la ciutat i amb l’educació com a garantia d’un millor futur per als xiquets i xiquetes de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.