fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consell estudia derivar a la UJI, a centre educatiu o a Benestar Social el “Centre fantasma” de recerca de l’Ametlla d’Almassora

El Consell estudia derivar a la UJI, a centre educatiu o a Benestar Social el “Centre fantasma” de recerca de l’Ametlla d’Almassora

Agricultura contesta per escrit al diputat de Compromís Víctor Garcia que “el PP va dissenyar el centre ‘fantasma ‘sense planificació’ i no el va dotar tan sols ni de personal ni de mobiliari”. Compromís tramita a més una petició de documentació a la Conselleria per determinar si hi ha algun informe que justifiqués la inversió de més de 2,4 milions en l’edifici o si, simplement “va ser una ocurrència”.

“La construcció del centre d’investigació de l’ametlla en Almasssora ha estat un exemple de construcció sense una planificació de veritable política d’investigació i transparència tecnològica; construït en plena crisi amb diners públics, es tracta d’un centre fantasma que l’anterior govern autonòmic mai va arribar a dotar ni de personal ni de mobiliari ni de mitjans de laboratori”. Així ho ha manifestat el responsable de Recerca i Tecnologia del Grup Compromís a les Corts Valencianes, Víctor García, i així es plasma en una resposta escrita de la Conselleria d’Agricultura, que afirma que ja s’estan estudiant usos alternatius per “donar-li una sortida el més digna possible a l’immoble i no ataque més a l’economia dels valencians”.

Entre les possibles alternatives que ja estudia la Conselleria, segons detalla Garcia, figuren “derivar-lo a la Universitat”, tal com va suggerir l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau. A més, també s’estudien altres opcions “com reconduir-lo a centre educatiu o dotar l’edifici d’una utilitat de benestar social “.

Victor-Garcia1cortsEn tot cas, tal com s’afirma des del Consell, “el centre d’Almassora genera quantioses despeses de manteniment -perquè no passi com a Albal, en què l’edifici de Tabac heretat del Ministeri va ser espoliat per l’abandonament del PP i ara el Ajuntament d’aquesta població s’ha hagut de fer càrrec dels desperfectes ocasionats pels lladres”. A més, “davant la multitud d’edificis buits heretats del PP, del que el d’Almassora és un exemple, la Conselleria es troba davant la impossibilitat de dotar-lo de personal, ja que des del Govern Central -també per decisió del PP- no es permet que s’augmenti la despesa del capítol 1 -de personal”. Davant del que Garcia considera “un cúmul de despropòsits generats per la falta de racionalització de l’ús dels diners públics del PP”, la Conselleria inclou també “la venda” de l’immoble com una de les opcions que s’està estudiant.

Un altre megacentre, amb només un investigador

La manca de planificació de l’anterior Consell del PP ha estat de tal calibre en matèria d’innovació, que “ja hi ha centres d’investigació de la Conselleria, a Requena ia Burjassot que poden realitzar sense problema les funcions per a les que, en teoria es disseny aquest centre d’Almassora”. De fet, el responsable de Recerca i Tecnologia de Compromís, Víctor Garcia, afegeix que “els excessos del PP, per desgràcia, no han afectat només a Almassora, sinó que s’han repetit al llarg del País Valencià”. Com a exemple, tal com detallen des de la Conselleria d’Agricultura, el macrocentre de Requena, “només disposa d’una persona dedicada a investigar”.

Compromís sol·licita els estudis i documents de la inversió, si és que hi ha

Davant la total falta de planificació per part del PP, el diputat de Compromís Víctor Garcia ha anunciat que “des de les Corts hem tramitat ja una petició de documentació amb l’objectiu de saber en quins estudis, informes o necessitats sectorials es basa la inversió en un centre d’ametlles en un municipi en què a penes es produeixen fruita seca ja que la principal producció agrària són els cítrics”. Garcia ha afegit que “volem saber si hi ha algun document previ que justifiqués aquesta inversió o si, simplement va ser fruit d’una ocurrència”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.