fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Grup Popular de Castelló insta a Marco “a sol·licitar que la Setmana Santa siga declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic”

El Grup Popular de Castelló insta a Marco “a sol·licitar que la Setmana Santa siga declarada Festa d’Interés Turístic Autonòmic”

Els populars retrauen a l’alcaldessa “la seua absència en els actes” i amb açò “el seu menyspreu cap a un dels nostres atractius turístics”.

El regidor del Grup Municipal Popular, Carlos Feliu, ha instat avui a l’alcaldessa socialista, Amparo Marco a “apostar fermament i promocionar la Setmana Santa de Castelló, una tradició molt arrelada que compta amb la declaració de Festa d’Interés Turístic Provincial i que podria aspirar a ser-ho de caràcter autonòmic”.

Els populars li demanen al bipartit que reconsidere la seua actitud i defensen decididament “la celebració d’uns actes que a més de ser la plasmació del sentir religiós d’un poble, transcendeix com una manifestació d’índole cultural i un atractiu turístic”.

De fet, el regidor recorda que el Grup Popular ja va presentar una esmena als Pressupostos Municipals de 2016 per a dotar amb 5.000 euros l’engegada d’un “pla de promoció de la Setmana Santa amb l’objecte de poder sol·licitar la declaració de Festa d’Interés Turístic Autonòmic i a més establir les característiques distintives de la nostra tradició cultural i religiosa” en clara al·lusió a la incorporació fa alguns anys d’elements aliens a la nostra tradició.

Aquesta esmena va ser rebutjada pel bipartit i ara els regidors populars retrauen a l’alcaldessa que “no haja acudit a cap dels actes d’aquesta Setmana Santa representant a l’Ajuntament i recolzant amb açò aquesta tradició”.

Alguna cosa que evidencia “el seu menyspreu cap a un dels nostres atractius turístics”, ja que “si la vam veure participant com a alcaldessa, acompanyada del seu cap de gabinet i el seu cap de protocol en la Rompida de l’Hora de l’Alcora, una tradició d’índole religiosa també”.

En aquest sentit, l’edil popular matisa que “els edils del PP hem participat en les processons perquè acudim allí on ens conviden. És la manera d’evidenciar el suport als nostres costums i al seu potencial com a fonts generadores de riquesa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.