fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Grup Popular demana explicacions a l’alcaldessa en el Ple per la den煤ncia de la Junta Electoral

El Grup Popular demana explicacions a l’alcaldessa en el Ple per la den煤ncia de la Junta Electoral

La portaveu es felicita pel suport un脿nime del Ple a la proposta del PP per instal路lar desfibril路ladors en tots els centres i instal路lacions esportives municipals.

El Grup Municipal Popular ha demanat avui explicacions a l’alcaldessa en el transcurs del Ple ordinari del mes de juny per la den煤ncia de la Junta Electoral de Zona.

I 茅s que la Junta Electoral de Zona ha em猫s un informe en el qual retreu a l’Ajuntament de Castell贸 que no hagi prestat “la deguda col路laboraci贸 per facilitar el normal funcionament de la Junta Electoral”.

La portaveu popular, Bego帽a Carrasco, ha enlletgit a l’alcaldessa la den煤ncia de l’organisme en la qual critica que el govern format per socialistes i nacionalistes de Comprom铆s “hagi posat traves tant a la designaci贸 del personal funcionari que habitualment presta els seus serveis en la Junta Electoral de Zona i la Junta Electoral Provincial de Castell贸, com a la flexibilitzaci贸 de l’horari i funcions dels mateixos per poder compatibilitzar el seu treball habitual amb l’exercit en la Junta Electoral”.

D’altra banda, el Ple ha aprovat la proposici贸 presentada pel Partit Popular per a la instal路laci贸 de desfibril路ladors en totes aquelles instal路lacions municipals que hagin de disposar i que l’informe t猫cnic ha determinat que siguin 7.

Actualment, a l’Ajuntament de Castell贸 de la Plana existeixen instal路lats ja 7 desfibril路ladors en les instal路lacions esportives seg眉ents: Piscina ol铆mpica, Piscina i Pavell贸 Castalia, Piscina i Pavell贸 Emilio Fabregat, Gaet谩 Huguet, Ciutat de Castell贸, Chencho i Ciutat Esportiva. I quedarien per col路locar aparells en les seg眉ents instal路lacions esportives: Fernando Ubeda, Rafalafena, Sindical, Javier Marquina, Gran Via, Parc Meridi脿 i Sant Agust铆n.

Un acord pel qual s’ha felicitat la portaveu popular ja que “la cardioprotecci贸n 茅s fonamental per salvar vides i est脿 comprovat que l’煤s d’aquests aparells, ja siguin autom脿tics o semiautom脿tics, poden arribar a augmentar en un 70% les probabilitats de recuperaci贸 despr茅s de sofrir una aturada card铆aca”. La taxa de superviv猫ncia dep猫n en gran part de la velocitat d’actuaci贸 davant un atac de cor, ja que els primers minuts s贸n decisius per assegurar la superviv猫ncia de la v铆ctima.
Finalment, els populars lamenten que “no hagi tirat endavant la proposici贸 que hav铆em presentat en mat猫ria de rehabilitaci贸 d’habitatge”. Una iniciativa que instava al bipartito a impulsar un pla municipal de rehabilitaci贸 urbana, habilitant una partida pressupost脿ria suficient per recolzar econ貌micament als ciutadans que escometin reformes en els seus habitatges habituals i a empreses de Castell贸 que escometin reformes per posar en circulaci贸 habitatges de lloguer social, tendents a millorar la seva habitabilitat, la seva accessibilitat i la seva efici猫ncia energ猫tica.

Tampoc les 8 esmenes presentades pel PP al projecte d’Inversions financerament sostenibles amb c脿rrec al super脿vit de 2015 han comptat amb el suport majoritari dels grups pol铆tics. Esmenes que proposaven permutar inversions per valor de 2,5 milions d’euros del total de 4,6 milions que s’han aprovat en aquesta primera remesa.
La proposta del PP consistia a permutar un total de 15 dels 27 projectes presentats “perqu猫 considerem que aquests 15 no s贸n urgent ni imprescindibles”.

Aix铆, “la restauraci贸 de les fa莽anes de l’Ajuntament, la compra de c脿meres intel路ligents per al control d’accessos, l’adequaci贸 de la sala de videoconfer猫ncies o l’adquisici贸 d’ordinadors, s贸n inversions que es poden posposar”.

Per contra, Carrasco considera que s贸n m茅s urgents les inversions plantejades pel Grup Popular “doncs es tracta d’obres que milloren la qualitat de vida dels ciutadans de Castell贸 com la construcci贸 de la passarel路la cicle per als vianants sobre el Riu Sec, una obra necess脿ria doncs els nens han de creuar el llit per assistir a classe per una senda perillosa”. Finalment, la portaveu popular ha destacat que “el PP 茅s l’煤nic grup que ha presentat esmenes al projecte del bipartito”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.