fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Grup Popular demana explicacions a l’alcaldessa en el Ple per la denúncia de la Junta Electoral

El Grup Popular demana explicacions a l’alcaldessa en el Ple per la denúncia de la Junta Electoral

La portaveu es felicita pel suport unànime del Ple a la proposta del PP per instal·lar desfibril·ladors en tots els centres i instal·lacions esportives municipals.

El Grup Municipal Popular ha demanat avui explicacions a l’alcaldessa en el transcurs del Ple ordinari del mes de juny per la denúncia de la Junta Electoral de Zona.

I és que la Junta Electoral de Zona ha emès un informe en el qual retreu a l’Ajuntament de Castelló que no hagi prestat “la deguda col·laboració per facilitar el normal funcionament de la Junta Electoral”.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, ha enlletgit a l’alcaldessa la denúncia de l’organisme en la qual critica que el govern format per socialistes i nacionalistes de Compromís “hagi posat traves tant a la designació del personal funcionari que habitualment presta els seus serveis en la Junta Electoral de Zona i la Junta Electoral Provincial de Castelló, com a la flexibilització de l’horari i funcions dels mateixos per poder compatibilitzar el seu treball habitual amb l’exercit en la Junta Electoral”.

D’altra banda, el Ple ha aprovat la proposició presentada pel Partit Popular per a la instal·lació de desfibril·ladors en totes aquelles instal·lacions municipals que hagin de disposar i que l’informe tècnic ha determinat que siguin 7.

Actualment, a l’Ajuntament de Castelló de la Plana existeixen instal·lats ja 7 desfibril·ladors en les instal·lacions esportives següents: Piscina olímpica, Piscina i Pavelló Castalia, Piscina i Pavelló Emilio Fabregat, Gaetá Huguet, Ciutat de Castelló, Chencho i Ciutat Esportiva. I quedarien per col·locar aparells en les següents instal·lacions esportives: Fernando Ubeda, Rafalafena, Sindical, Javier Marquina, Gran Via, Parc Meridià i Sant Agustín.

Un acord pel qual s’ha felicitat la portaveu popular ja que “la cardioprotección és fonamental per salvar vides i està comprovat que l’ús d’aquests aparells, ja siguin automàtics o semiautomàtics, poden arribar a augmentar en un 70% les probabilitats de recuperació després de sofrir una aturada cardíaca”. La taxa de supervivència depèn en gran part de la velocitat d’actuació davant un atac de cor, ja que els primers minuts són decisius per assegurar la supervivència de la víctima.
Finalment, els populars lamenten que “no hagi tirat endavant la proposició que havíem presentat en matèria de rehabilitació d’habitatge”. Una iniciativa que instava al bipartito a impulsar un pla municipal de rehabilitació urbana, habilitant una partida pressupostària suficient per recolzar econòmicament als ciutadans que escometin reformes en els seus habitatges habituals i a empreses de Castelló que escometin reformes per posar en circulació habitatges de lloguer social, tendents a millorar la seva habitabilitat, la seva accessibilitat i la seva eficiència energètica.

Tampoc les 8 esmenes presentades pel PP al projecte d’Inversions financerament sostenibles amb càrrec al superàvit de 2015 han comptat amb el suport majoritari dels grups polítics. Esmenes que proposaven permutar inversions per valor de 2,5 milions d’euros del total de 4,6 milions que s’han aprovat en aquesta primera remesa.
La proposta del PP consistia a permutar un total de 15 dels 27 projectes presentats “perquè considerem que aquests 15 no són urgent ni imprescindibles”.

Així, “la restauració de les façanes de l’Ajuntament, la compra de càmeres intel·ligents per al control d’accessos, l’adequació de la sala de videoconferències o l’adquisició d’ordinadors, són inversions que es poden posposar”.

Per contra, Carrasco considera que són més urgents les inversions plantejades pel Grup Popular “doncs es tracta d’obres que milloren la qualitat de vida dels ciutadans de Castelló com la construcció de la passarel·la cicle per als vianants sobre el Riu Sec, una obra necessària doncs els nens han de creuar el llit per assistir a classe per una senda perillosa”. Finalment, la portaveu popular ha destacat que “el PP és l’únic grup que ha presentat esmenes al projecte del bipartito”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.